Imobiliare, Stiri Brasov

Noi zone rezidențiale sau turistice ar putea să apară pe harta Râșnovului. Primăria plătește 500.000 de lei pentru a actualiza Planul Urbanistic General

Edilii râșnoveni au început demersurile în vederea actualizării Planului Urbanistic General (PUG), ținând cont că orașul este într-o continuă dezvoltare, în special din punct de vedere al turismului.

După cum ne-a declarat primarul Liviu Butnariu, prin revizuirea acestei documentații de urbanism vor fi identificate și zonele în care se va putea extinde intravilanul orașului, respectiv unde se vor putea realiza noi construcții. „De exemplu, una dintre zonele unde luăm în calcul extinderea intravilanului este Glăjăria, unde sunt terenuri înscrise ca pășuni și practic construcțiile sunt permise doar pe o porțiune de 100 de metri de la stradă. De asemenea, și zona de la ieșirea spre Brașov, unde acum sunt terenuri agricole, ar urma să fie scoasă din intravilan. Am avut deja discuții cu proprietarii de terenuri din zonă pentru a întocmi un PUZ unitar pentru aceste parcele. Această zonă este vizată în vederea dezvoltării rezidențiale, în partea dinspre DN 73 urmând să se permită construcția de blocuri cu patru etaje, însă spre calea ferată regimul poate crește până la 8 etaje. Prin PUG vor fi stabilite zonele unde se va putea construi, precum și regimul de înălțime”, a explicat primarul Râșnovului.

Costul total estimat pentru actualizarea PUG-ului, respectiv a regulamentului local de urbanism, este de 500.000 de lei, iar ofertele de la proiectanți sunt așteptate până în data de 30 iulie, contractul urmând să fie atribuit în funcție de prețul cel mai scăzut.

În conformitate cu anunțul de licitație, câștigătorul contractului va trebui să analizeze situația existentă a orașului, disfuncționalitățile din prezent și să prezinte soluții pentru rezolvarea problemelor. În plus, va trebui să realizeze o zonificare funcțională a orașului și a intravilanului acestuia, precum și să stabilească limitele de construcție. Noul PUG al orașului ar urma să fie realizat în termen de 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere a proiectării.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*