Stiri Brasov, Timp liber

Dantelele franțuzești vin la Brașov. Vernisajul expoziției va avea loc pe 9 iulie, la Muzeul Civilizației Urbane

Vernisajul expoziției „Dantele călătoare” (Dentelles en voyage) va avea loc marți, 9 iulie, începând cu ora 18.00 la Muzeul Civilizației Urbane. Organizată de Muzeul Manifacturilor de Dantelă din Retournac, Franța, aceasta prezintă atât piese vechi de dantelă, cât și piese contemporane, produse de manufacturile din departamentul Haute-Loire.

Expoziția a fost deja găzduită de mai multe orașe din Franța, evenimentul făcând parte din calendarul Festivalului Internațional de Textile Extra ordinare – FITE, care se va desfășura în perioada 6-14 iulie în România, la Băița – Hunedoara, Brașov, Sibiu, București și Constanța. În orașul de la poalele Tâmpei ea va putea fi vizitată în perioada 9 iulie – 29 septembrie.

Muzeul Manufacturilor de Dantelă din Retournac, instalat în fosta manufactură de dantelă Experton Frère & Soeur, construită în 1914, face parte din rețeaua națională Musée de France și a fost deschis în iulie 2007. El are particularitatea de a fi, în același timp, muzeu de artă, de industrie, de etnografie, de știință și tehnică. Colecțiile muzeului, provenind de la manufacturile Auguste Experton & Fils și Claire Experton & Cie, cuprind mai mult de 450.000 de piese, dintre care 100.000 de modele diferite de dantelă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*