Spitalul Sf. Constantin și-a deschis, oficial, porțile clădirii construite în ultimii ani în locul fostei fabrici Pantex, aici relocându-se activitatea de spital, în timp ce în clădirea în care și-a avut până acum sediul este amenajat ambulatoriul instituției sanitare. Aceasta este cea de-a doua clădire industrial transformată în spital de investitorul brașovean Mihai Miron, după ce în 2011 a transformat fosta fabrică a Colgate-Palmolive în ceea ce avea să fie prima clădire a spitalului Sf. Constantin.
Deși investiția a fost finalizată de mai multă vreme, avizul de la Ministerul Sănătății a venit abia luna trecută.
Anul trecut, spitalul Sf. Constantin, deschis în 2011, se întindea pe o suprafaţă de 3.500 mp, unul din cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală, a finalizat cu o cifră de afaceri de circa 54 de milioane de lei, faţă de 46,5 milioane de lei anul anterior, potrivit directorului general şi datelor publice.
Spitalul a avut anul trecut 11.700 de pacienţi, alți 54.000 de pacienţi fiind înregistrați pe ambulatoriu. „Cerere există pentru toate specialităţile şi pentru intervenţii complexe, pe chirurgie abdominală toracică, endovasculară minim invazivă, cazuri pe onco-chirurgie, vin pacienţi din toată ţara“. Mai mult, programul de chirurgie robotică este în continuă dezvoltare. Anul trecut, secţia de chirurgie toracică a realizat prima rezecţie laser pulmonară videoasistată din sistemul medical privat. Tot în cadrul spitalului s-au efectuat trei transplanturi cu prelevare robotică în 48 de ore.
Din 2016, au fost demarate investiţiile pentru extinderea spitalului din Braşov într-o nouă clădire.
Dezvoltarea s-a făcut în etape, pe un teren de trei hectare şi în clădiri preluate de antreprenorul Mihai Miron de la compania Pantex, aflată în insolvenţă. Noua clădire a spitalului din Braşov, ce se întinde pe circa 11.500 de metri pătraţi, este dotată cu şase săli de operaţie şi două săli de transplant, cu o secţie de terapie intensivă de peste 250 mp, arată ultimele date.
Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov reprezintă prima investiţie a antreprenorului român Mihai Miron pe piaţa privată de servicii medicale. Tot mai mulţi pacienţi se îndreaptă către sistemul privat de sănătate în condiţiile în care la stat nu găsesc echipamente moderne şi nici condiţii ca la privat.
Spitalul este operat de firma Teo Health, din acţionariatul căreia fac parte Mihai Miron (indirect), Floriean Firu, Vlad Teodorescu, dar şi medici din cadrul unităţii.