Ajuns la cea de-a treia ediție la Brașov, Street Food Festival îi așteaptă pe gurmanzi, până duminică, pe aleea de Sub Tâmpa. Oferta nu este însă foarte variată, burger-ul fiind preparatul de bază la majoritatea rulotelor care au venit la eveniment.
De altfel, este recomandat faptul să veniți destul de pregătiți din punct de vedere financiar, deoarece prețurile nu sunt deloc mici. Chiar dacă este un eveniment în aer liber, prețurile sunt în unele cazuri chiar și mai mari decât în unele localuri. Astfel, prețul mediu al unui burger este de 30 de lei și se apropie de 40 de lei, dacă doriți să îl asezonați și cu o porție de cartofi prăjiți sau mai doriți și sos suplimentar. Fiindcă totul se plătește, dacă vreți mâncarea la pachet, unii comercianți practică o taxă de 2 lei pentru ambalare, astfel că este recomandat să serviți meniul în spațiile special amenajate, la umbra stejarilor de Sub Tâmpa sau la terasele de pe alee. Dacă luați rulotele la rând, veți mai găsi și standuri cu burrito și alte specialități mexicane, cu pizza, cu mâncare grecească, indiană sau asiatică, însă doar în câte un loc. Un întreprinzător a venit și cu o ofertă specială de preparate din ouă, iar, de exemplu, o „frigăruie” cu „ouă perverse” de prepeliță costă puțin peste 10 lei.
În cadrul festivalului există tot o singură rulotă cu specialități marine, prețul unei porții sărind bine de 30 de lei, câteva zone cu prăjituri și alte specialități dulci, și câteva standuri cu băuturi, în special bere, prețul unui draft de 400 de ml fiind de 7 lei.
Ceva mai accesbiliă este mâncarea în stil irlandez, unde o porție de piei de cartofi sau de inele de ceapă pleacă de la 10 lei, iar lângă vă puteți lua câteva aripioare picante.
La Street Food se anunță și o serie de concerte, iar la eveniment au apărut și „trubaduri” fie cu boxele cu bluetooth încercând să-i brueze pe dj-ii evenimentului, fie omul orchestră, care cântă melodii moderne cu vocea, la tobă și la muzicuță, în același timp.