Gault&Millau a lansat ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România : 16 restaurante din Brașov au fost selectate, dintre care 13 restaurante și 3 localuri POP.
Restaurantele din Brașov au primit în total 9 bonete: 4 restaurante cu scor de 12 puncte (Dei Frati, Poarta Schei, Prato și Sub Tâmpa), 1 restaurant cu scorul de 11,5 puncte (Belvedere) și 3 restaurante cu scor de 11 (Casa Hirscher, Pilvax și Trattoria Pocol).
Tot la Brașov a ajuns anul acesta și Premiul Gault&Millau România 2019 pentru Femeia Bucătar a anului/Woman Chef of the Year. Acesta a fost acordat Oanei Coantă de la Bistro de l’Arte, care a obținut și cel mai mare scor din Brașov – 12,5.
275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP) au fost selectate în ediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe – 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018. În total, restaurantele din România au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaștere în gastronomia internaţională.
Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro Ateneu, București), care obține scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 2019 – 15,5 puncte și 3 bonete.
Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete : Baracca (Cluj-Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).
Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediția 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetățeni români și expați) și 2 internaționali.
„Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția într-o platformă globală care poate exprima clar și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente. Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte părți ale lumii. ”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România
„A doua ediție a ghidului de restaurante Gault&Millau reprezintă deja o consolidare a brandului în România: acoperire națională, un număr aproape dublu de restaurante selectate, o creștere a nivelului experienței gastronomice care se reflectă în scoruri mai mari în 2019. Presiunea pozitivă a prezenței ghidului Gault&Millau în România funcționează și va continua să aducă rezultate semnificative pentru piața locală.”, adaugă Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers Gault&Millau România.
Un comentariu
Felicitari numelor prezente in lista de mai sus! E de apreciat atunci cand restaurante cunoscute, localuri care au deja o imagine buna incearca sa evolueze in mod constant.