Stiri Brasov, Timp liber

Fostul ministru Constantin Niță și-a lansat prima carte scrisă în pușcărie. La eveniment a participat și Ialomițianu, acesta plecând fără să achite exemplarul achiziționat

Fostul ministru al Economiei, IMM-urilor și, într-un alt mandat, al Energiei, Constantin Niță, și-a lansat, astăzi, cartea „Expansiunea turismului românesc”. „Este prima mea ieșire publică după trei ani. Din anumite considerente, statul român a considerat că trebuie să mă trimită la reeducare și m-am reeducat. Și în această perioadă am scris această carte și am mai început una, despre politică”, a povestit autorul, eliberat din penitenciar în decembrie 2018. El a mulțumit familiei și unor angajați pentru modul în care i-au predat informațiile necesare scrierii cărții sau pentru tehnoredactarea acesteia.

Constantin Niță a fost „reeducat” doar șase luni din cei patru ani de care considera statul că are nevoie pentru „a-și îndrepta obiceiurile proaste”, fiind eliberat în baza unei contestații față de modul în care au constituite completelor de 5 judecatori de la instanța supremă.

Cartea pe care a lansat-o astăzi, publicată într-un tiraj de test de 200 de exemplare, potrivit oficialilor editurii, reprezintă o adunare de date la INS și câteva sfaturi ale fostului parlamentar și ministru despre cum ar trebui să se facă turism în România, observații pe tema dispariției satelor din România și câteva instrumente de marketing aplicate de toată lumea în ultima vreme. Niță s-a arătat nemulțumit de faptul că „niciodată la conducerea Ministerului Turismului sau al autorității nu a fost un profesionist în domeniu”, Acesta a fost completat și de fostul director al Aro Palace, Nicolae Albu, care a precizat că în cadrul ministerului sau al autorității nu au lucrat niciodată profesioniști din domeniul turistic, dar aceștia sunt cei care lansează strategii în domeniul turistic, de multe ori inaplicabile.

La eveniment a participat echipa de old boys a PSD-ului, „somități” ca Ioan Adam (condamnat la doi ani de pușcărie cu executare în dosarul retrocedării ilegale a unei păduri de peste 300 de milioane de euro), Gheorghe Duțu sau Ioan Sorici, lipsind, însă, „lupii tineri” pe care Niță i-a crescut, cum ar fi Marius Dunca sau candidatul la europarlamentare Răzvan Popa. Nici Mihai Ghirdă sau Liviu Lupu, personaje extrem de apropiate de fostul lider PSD, nu s-au prezentat pentru a îi fi alături celui care le-a dat un rost în politică.

 

Dintre adversarii politici prezenți la eveniment, fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, a părăsit librăria fără să își achite exemplarul semnat de Niță.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: "M-am reeducat". Fostul ministru PSD Constantin Nita a scris o carte la puscarie. Pregateste inca una - Aktual24

  2. Petricu Cristian Alexe scriitor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*