Stiri Brasov

Din 3 decembrie, linii de transport metropolitane spre 14 localități din județ, inclusiv spre Zărnești și Vama Buzăului

Consiliul Județean Brașov a actualizat Programul Județean de Transport Persoane, după ce, din 1 iulie, o serie de noi trasee din zona metropolitană vor fi operate de către societatea de transport a Brașovului, RATBV SA. Astfel, de la 1 iulie, din acest program ar urma să fie excluse traseele spre Bod, Sânpetru și Ghimbav, de buna desfășurare a transportului public pe aceste rute urmând să se ocupe Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov.

În conformitate cu un document care a stat la baza acestei hotărțri, începând cu data de 1 iulie, doar Asociația Metropolitană de Transport are dreptul exclusiv de a elibera licențe de traseu operatorilor care prestează servicii de transport în aria de competență teritorială a unittăților administrative membre ale Asociației. Până la această dată, toate licențele de transport pe rutele din județ erau eliberate de către CJ Brașov.

A doua etatpă de extindere a transportului metropolitan

De asemenea, reprezentanții Asociației au mai înștiințat CJ Brașov că din 3 decembrie, când va avea loc cea de-a doua etapă de extindere a transportului metropolitan, alte 14 localități din regiune ar urma să intre în Programul de transport public local gestionat de Asociație, respectiv Codlea, Râșnov, Hărman, Prejmer, Feldioara, Hălchiu, Vulcan, Săcele, Predeal, Tărlungeni, Vama Buzăului, Budila, Teliu și Zărnești. CJ Brașov va avea misiunea să-i anunțe pe actualii operatori că mai pot derula curse pe aceste trasee după actualul doar până la respectiva dată. Gestiunea transportului public de călători local, cel puțin pe traseele spre Cristian, Sânpetru, Bod și Ghimbav, a fost atribuită direct de către Asociația Metropolitană societății RATBV SA, contractul fiind avizat de către Consiliul Concurenței, la finele anului trecut. Pentru celelalte 14 loclități, Asociația ar urma să emită licențele de traseu, iar dacă primăriile vor intra în acționariatul RATBV, societatea de transport a Brașovului va opera și aceste trasee, altfel se va organiza o licitație pentru ele. „Responsabilitatea programului de transport pentru aceste localități, începând cu 3 decembrie, constituie atribut exclusiv al Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Brașov, mandatată în acest sens de către toate autoritățile administrației publice locale din unitățile administrativ-teritoriale membre, sens în care, vă solicităm să aduceți la cunoștința tuturor operatorilor acest fapt”, se precizează într-o adresă transmisă Consiliului Județean. Cu alte cuvinte, RATBV ar urma să deservească aceste localități din decembrie și să stabilească un program pentru cursele de pe fiecare traseu în parte.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

5 Comentarii

  1. Superb! Codreanu și-a bătut prea multă vreme joc de oameni mai ales cu acea cursă spre Vama Buzăului. Măcar acum, că e stațiune turistică să avem transport eficient.

  2. Ovidiu @manChi TV

    Și la Bran? Nimic?

  3. Stie cineva daca vor ajunge autobuze si in Podul Oltului (Harman)?

  4. Pentru orasul Victoria, pe cand?

  5. Rușine să vă fie dați autobuze cetățenilor de-aia nu ne întoarcem acasă pentru voi că vă bateți joc de noi in Crizbav 25km

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*