Economic, Stiri Brasov

Două companii IT din România, cu prezență importantă la Brașov, vor crea sute de locuri de muncă în SUA

Două companii IT din România, care și-au deschis în ultimii ani birouri la Brașov și se află într-o continua dezvoltare în orașul de sub Tâmpa, se vor extinde în SUA și, alături de alte șase companii românești din domeniu, vor crea peste 1.000 de locuri de muncă peste ocean. Cele două firme sunt Tremend și Zitec, iar decizia a fost luată în urma unei misiuni economice organizate de statul român, de promovare a domeniului IT&C la Summit-ul pentru Investiţii SelectUSA din Washington, în perioada 8-16 iunie.

Potrivit unui secretar de stat de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Paula Pîrvănescu, „opt  companii cu capital românesc vor crea peste 1.000 locuri de muncă în Statele Unite ale Americii”.

Firmele româneşti au semnat, la Washington, împreună cu alte 66 de companii din 12 ţări, angajamentul „Pledge to America’s Workers”, prin care îşi anunţă planurile privind crearea unui număr de aproape un milion de oportunităţi pe piaţă pentru muncitorii americani, a mai arătat Ministerul românesc pentru Mediul de Afaceri.

„Printre acestea, s-a aflat şi unicornul UiPath, care s-a angajat să includă în programul său de pregătire şi formare privind  RPA (Robotizarea automatizării proceselor) un număr de 750.000 de americani, în următorii cinci ani”, a mai spus ministerul.

Angajamentul „Pledge to America’s Workers” a fost semnat, pentru Statele Unite, de Ivanka Trump, fiica președintelui Donald Trump și consilierul lui personal, și de Wilbur Ross, secretarul pentru comerţ al SUA.

În total, 20 de firme au participat la misiunea economică românească în Statele Unite: Mahal Trade SRL, Web Win Group Net SRL, Coduck Brothers SA, Gemini Solutions SRL, Kineto Tech Rehab SRL, CBN IT Software Solutions SRL, Connections Consult SRL, Aggranda Solutions SRL, Romanian Security Systems SRL, Holistion Software Consulting SRL, Zitec Com SRL, Tremend Software Consulting SRL, Thecon SRL, Special Travel Experiences SRL, Danirom Company SRL, CMD Software Espresso SRL-D, Softsynergy SRL, Circle Technologies SRL, Finacon International Consulting SRL, Linnify SRL.

Misiunea economică s-a desfăşurat în perioada 8-16 iunie, în cadrul Programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat și a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii – ANIS.

Misiunea economică a beneficiat de o finanțare de la bugetul de stat de 505.595 lei cu TVA.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*