Social, Stiri Brasov

Aeroportul Brașov produce deja dosare penale: Toma Dorel, trimis în judecată pentru abuz în serviciu într-un contract care viza igienizarea zonei investiției

Toma Dorel, primarul orașului Ghimbav, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, fiind acuzat de  de abuz în serviciu (3 acte materiale) şi utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Potrivit unui comunicat al parchetului, în dosar au mai fost trimiși în judecată Ana Alina Geogean, Marian Dorin Iorga și PIASTRELA SRL, firmă administrată de cel din urmă.

Anchetatorii susțin că Geogean, în calitate de contabil șef al Primăriei Ghimbav la data faptelor, ar fi comis infracțiunea de abuz în serviciu (tot trei acte materiale) și complicitate la utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Pe de altă parte, Marian Dorin Iorga, în calitate de unic asociat şi administrator al  PIASTRELA SRL, ar fi săvârșit infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu (trei acte materiale). De aceeași infracțiune este acuzată și  PIASTRELA SRL.

„În perioada 27.09.2011 – 01.11.2011, inculpatul Toma Dorel, în calitate de primar al orașului Ghimbav, în baza aceleași rezoluții infracționale și în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru inculpatul Iorga Marian Dorin și pentru inculpata SC PIASTRELA SRL, în înțelegere cu aceştia şi cu concursul inculpatei Geogean Ana Alina, în calitate de contabil șef al Primăriei Ghimbav, au efectuat plăţi în valoare totală de 239.641,20 lei cu încălcarea dispoziţiilor legale în materia finanţelor publice şi a achiziţiilor publice cauzând astfel un prejudiciu bugetului local al orașului Ghimbav în cuantum de 239.641,20 lei, sumă care reprezintă totodată, un folos necuvenit pentru inculpații Iorga Marian Doru și SC PIASTRELA SRL. În acest sens inculpaţii au atribuit achiziții publice de igienizare / curățare a zonei aeroportului către inculpata SC PIASTRELA SRL, societate comercială al cărei asociat unic și administrator este inculpatul Iorga Marian Doru, cu încălcarea prevederilor legale în materia achizițiilor publice, care au fost decontate, deși lucrările nu au fost executate, fiind prejudiciat astfel bugetul UAT Ghimbav”, se arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

Anchetatorii au adăugat că Dorel Toma, cu sprijinul inculpatei Ana Alina Geogean, în data de 30 septembrie 2011, ar fi dispus ca din subvenția de 300.000 lei alocată din fondul de rezervă al Județului Brașov, în scopul susținerii obligațiilor de plată restante ale orașului Ghimbav, să fie achitate facturile fiscale emise de inculpata Piastrela SRL pentru servicii contractate ulterior adoptării hotărârii Consiliului Județean Brașov, în scopul obținerii de către firmă de foloase necuvenite în cuantum total de 160.014,19 lei.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparțin inculpaţilor.  Dosarul a fost trimis spre soluționare la Judecătoria Braşov, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie.

Toma Dorel, „săltat” de DNA pentru o „gaură” de peste 18 milioane de lei

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Andrei Cornelia

    Oamenii astia care comit infractiuni,nu au nici un pic de respect fata de semenii lor,important ca isi umfla ei buzunarele si nu sunt capabili sa duca la bun sfirsit sarcinile primite. Trebuie tot timpu controlati ca sa nu ajunga sa se imbogateasca,iar in cazul lor sa plateasca,fiind condamnati!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*