Stiri Brasov

FOTO Barieră de beton pe mijlocul DN 1, între Ghimbav și Codlea

Drumarii brașoveni au început în această dimineață instalarea de parapete de beton pe axul drumului, pe pe tronsonul dintre Ghimbav și Coldea din DN 1. Decizia a fost luată pentru a crește siguranța în trafic, ținând cont că mai erau șoferi care întorceau în mijlocul drumului, în special pentru a ajunge pe niște ulițe lăturlanice pe care se face accesul la o balastieră. Anul trecut, ținând cont că nu se finalizase licitația pentru achiziția acestor parapete, drumarii brașoveni au apelat la o soluție provizorie, cel puâțin în zona de intersecție cu acest drum, însă barele de semnalizare și parapetele de plastic au dispărut la scurt timp.

Acum, ar urma să fie instalate astfel de bariere de beton pe o lungime de 2,8 km, fiind astfel eliminat și riscul de accidente frontale prin pătrunderea pe contrasens, ținând cont că au existat astfel de incidente.

De asemenea, drumarii ar urma să instaleze, în total, 7,5 km de astfel de parapete și în alte puncte cirtice de pe DN 1, dar și de pe DN 13 spre Sighișoara. „Demersurile în vederea instalării de astfel de parapete au început de anul trecut, însă licitația pentru achiziție a fost contestată, iar procedura s-a finalizat abia recent. Lucrările vor continua atât pe DN 1, urmând să mai fie instalate parapete și în zona serpentinelor de la urcarea pe Dealul Perșaniului dinspre Brașov, dar și pe DN 13, la ieșirea din Pădurea Bogății și în zona Fișer”, a precizat Horia Stancu, șeful Secției de Drumuri Naționale Brașov.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Între Codlea și Ghimbav se circulă pe câte o bandă pe fiecare sens. Se montează separatoarele de sens - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*