Stiri Brasov

Cât de periculoși pot fi țânțarii „de oraș”. Specialiștii atrag atenția că dezinsecția trebuie făcută mult mai des

Ţânţarii au luat cu asalt mediul urban, cetăţenii declarându-se nemulţumiţi de modul în care autorităţile îi combat. Și brașovenii s-au plâns pe rețelele de socializare că anumite zone sunt pur și simplu invadate de țânțari, iar campania de dezinsecție a demarat destul de târziu, urmând să se deruleze până la finele acestei luni.

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că în sezonul de vară, principala infecţie pe care ţânţarii o transmit este cea cu virusul West Nile. „De obicei, în acest sezon, ţânţarii pot să transmită infecţia cu virusul West Nile şi acest lucru poate fi prevenit prin măsuri individuale pe care putem să le luăm, e bine să purtăm îmbrăcăminte care să protejeze cât mai bine părţile expuse, să folosim repelenţi, adică substanţe care previn muşcăturile de ţânţar”, a precizat dr. Alexandru Rafila într-un interviu acordat Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, în ceea ce priveşte numărul pacienţilor ajunşi la spital cu astfel de infecţii nu putem vorbi de o creştere semnificativă până la acest moment. „În această perioadă nu putem discuta despre un afront deosebit, dar se monitorizează infecţia cu virusul West Nile şi vedem în raportul pe care îl face Institutul Naţional de Sănătate Publică în fiecare săptămână”, a spus dr. Alexandru Rafila.

Trebuie eliminate sursele prielnice pentru înmulțire

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a mai subliniat că este important ca în această perioadă să fie eliminate toate sursele care ar putea constitui un cadru prielnic pentru înmulţirea ţâţarilor.

„Ceea ce este foarte important, mai ales pentru persoanele care au gospodării să elimine toate sursele din toate locurile în care s-ar putea multiplica ţânţarii, respectiv zone cu acumulări de apă, deşeuri, anvelope uzate, care de obicei duc la acumularea de apă, mai ales după ploi şi este locul perfect pentru multiplicarea ţânţarilor”, a menţionat sursa citată.

Dr. Alexandru Rafila a mai spus că autorităţile locale trebuie să ia măsuri pentru dezinsecţie în spaţiile publice unde se pot multiplica: „Trebuie făcute periodic tratamente care să diminueze populaţiile de ţânţari.

A început lupta cu țânțarii și căpușele. Prioritate o au parcurile și zonele de agrement

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*