IT, Stiri Brasov

După Vodafone, RCS&RDS testează tehnologia 5G

RCS&RDS a anunțat marți că va testa tehnologia 5G live, pe 27 iunie, în cea mai agromerată zonă a Bucureștiului, în Centrul vechi, după ce Vodafone și-a lansat luna trecută rețeaua 5G în Capitală. Coordonatorii acestei testări vor fi oficialii companiei și partenerii producătorului suedez de rețele telecom Ericsson.

Pentru serviciile de telecomunicații mobile ale RCS&RDS, echipamentele vor fi furnizate de Nokia, Huawei și Ericsson și se vor axa pe smartphone-urile Android, deoarece sunt mai accesibile pentru clienții proprii. Samsung, Huawei, Allview și Lenovo sunt principalii producători de telefoane mobile pe care le oferă acestora.

De asemenea, Grupul DIGI a anunțat că în decembrie 2017 a încheiat un accord cu Ericsson pentru a instala echipamentele sale 5G și NB-IoT în propria rețea, pentru a pregăti o lansare viitoare a propriilor oferte de 5G susținute de tehnologiile IoT.

În data de 15 mai, Vodafone a anunțat lansarea în premieră a rețelei 5G în București, oficialii companiei prezentând un test pe un smartphone 5G al Huawei prin care au demonstrate faptul că utilizatorii pot avea acces la viteze de internet mobil de 955 Mbps pentru download și 52,6 Mbps de upload. Recent însă autoritățile de la Bruxelles au procus măsuri pentru securitatea rețelelor 5G în UE, din cauza temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor chineze Huawei și ZTE.

În dezvoltarea rețelelor proprii, toți operatorii mari de comunicații din România au folosit echipamente ale producătorilor chinezi Huawai sau ZTE, care sunt aflați în mijlocul unei contruntări între SUA și China, anul trecut aplicându-și reciproc tarife comerciale de ordinal miliardelor de dolari. Alianții, inclusive România, sunt îndemnați să nu lase aceste companii să obțină contracte în infrastructura esențială, mai ales în dezvoltarea noilor rețele 5G.  Cu toate acestea, Huawei susține că securitatea cibernetică și protecția datelor personale ale utilizatorilor reprezintă un principiu de bază al comaniei, astfel respingând acuzațiile.

Până la sfârșitul lunii iunie, România și toate membrele UE vor fi nevoite să finalizeze o evaluare națională a riscurilor privind infractructurile de rețea 5G, inclunzând totodată condiții pentru garantarea securității rețelelor publice, conform Comisiei Europene. Din motive de Securitate națională, statele membre UE pot exclude societățile care nu respect cadrul juridic și standardele țării.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*