Economic, Stiri Brasov

VIDEO Spaniolii care „modernizează” DN73 din 2011 vor pleca de pe șantier în două – trei săptămâni

Compania spaniolă AZVI SA, care a câștigat în 2011 constractul pentru reabilitarea DN73 Brașov – Bran vor trebui să își facă bagajele și să plece de pe șantier în următoarele două – trei săptămâni, acesta fiind termenul de punctare a procedurilor de reziliere a contractului, a anunțat, astăzi, ministrul Transporturilor, aflat pe șantierul autostrăzii Cristian – Râșnov. „Am văzut că au turnat un covor asfaltic în Râșnov și ar fi bine să se pregătească să plece. Dacă ai ar fi vrut să fie niște oameni care ar fi vrut să finalizeze proiectul ăsta puteau să subcontracteze această lucrare către o firmă care are organizarea de șantier la Brașov, dar și să îi plătească și atunci nu mai stăteam să așteptăm și să le tot dăn termene. În 20 mai, când am venit să inaugurăm lucrările la autostradă, eu am venit să văd câte utilaje sunt pe șantier, pentru că ei își asumaseră un anumit număr de utilaje. Dacă erau utilajele asumate, să știți că nu reziliam contractul, dar când am văzut că este o doză de sfidare, de obrăznicie, pe prezumția că poate se mai întâmplă ceva, poate mai vine un ambasador – nu mai merge așa, gata, am terminat, avem deschiderea față de toată lumea, dar cred că atunci când dai bani pentru un anumit lucru, este normal să facă acel lucru. Nu poți veni după aia să ceri mai lasă-mă un an, o zi, cinzi zile. Nu pot să mă rog de ei la nesfârșit. Vorbim de un contract semnat în 2011 și suntem în 2019”, a spus ministrul.

Contractul pentru modernizarea DN 73 Braşov – Piteşti a fost semnat în anul 2011, însă lucrările au început abia în mai 2014. Valoarea totală a proiectului, pentru care s-a obţinut o finanţare nerambursabilă europeană, este de 275,86 milioane de lei. Deoarece lucrările au fost tărăgănate, proiectul a fost fazat, finanţarea fiind acum asigurată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Stadiul lucrărilor la 5 ani de la începerea lucrărilor este de 45%, potrivit Companiei de Administrare a Infrastructurii.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*