Economic, Stiri Brasov

FOTO Cuc la Râșnov: Autostrada Ploiești – Brașov va fi circulabilă în 28 de luni. Ciotul de autostradă Cristian – Râșnov va fi finalizat în acest an

Bucata de autostradă Râșnov – Cristian ar putea fi finalizată până la finele acestui an, lucrările fiind accelerate în urma unei înțelegeri între constructor și Ministerul Transporturilor, a anunțat. astăzi, la Râșnov, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. Potrivit acestuia, constructorul primește bani în avans pentru a lucra și în zilele de weekend. În contractul semnat cu Alpenside era prevăzut că acest ciot de autostradă ar urma să fie finalizat la sfârșitul lui 2020.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median), a fost semnat cu asocierea Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, care a avut o ofertă de 118 milioane de lei.

În două săptămâni s-a decpăertat întreaga porțiune de autostradă. Se lucrează cu 87 de oameni și 35 de utilaje între orele 7.00 și 20.00, inclusiv sâmbăta. „Ritmul va crește și se va trece inclusiv la ture de noapte”, a spus ministrul pe șantier. „Avem convingerea că se va finaliza acest ciot până la sfârșitul anului dacă se va păstra acest ritm accelerat”.

De asemenea, în funcție de semnarea constractului cu asocierea China Communiucations Construction Company LTD (CCCC) – Makyol (China – Turcia), întreaga autostradă Ploiești – Brașov ar putea fi finalizată în 28 de luni. Guvernul negociază construcția și operarea în regim de parteneriat public-privat a autostrăzii Ploiești – Brașov, proiect estimat la 1,36 miliarde de euro.

China Communications Construction Company (CCCC) este unul dintre cei mai mari constructori la nivel mondial, cu afaceri de aproape 80 de miliarde de dolari și peste 160.000 de angajați. CCCC ocupă locul 91 în lista primelor 500 de companii la nivel internațional, Fortune Global 500.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*