Imobiliare, Stiri Brasov

Fostul sediu al uneia dintre firmele magnatului Ioan Neculaie, preluat de un dezvoltator băcăuan pentru 1,2 milioane de euro. Acesta se gândește să construiască 300 de apartamente

Omul de afaceri băcăuan Costel Popa, proprietarul dezvoltatorului de apartamente Urban Building, a cumpărat de la investitorul austriac Immofinanz un proiect imobiliar în Brașov care permite construcția a 300 de locuințe și birouri. Terenul este fostul sediu ICIM, transformat în sediu Prescon, compania lui Ioan Neculaie, preluat mai apoi de Adama, companie imobiliară cumpărată de austriecii de la Immofinanz.

Înainte de criza din 2008, fostul dezvoltator de locuințe Adama, ulterior preluat integral de Immofinanz, avea în plan construcția unei serii de ansambluri rezidențiale în marile orașe din România. Multe dintre proiectele companiei au fost abandonate după prăbușirea pieței imobiliare, iar planurile lor au fost preluate de antreprenori locali. Un exemplu în acest sens este proiectul de pe Strada Carpaților din Brașov, cumpărat anul trecut de băcăuanul Costel Popa. Antreprenorul a plătit 1,2 milioane de euro pentru un teren de peste 6.000 de metri pătrați pe care există clădiri de birouri vechi cu o suprafață închiriabilă de circa 5.000 de metri pătrați. Planul Urbanistic Zonal aprobat pentru acest teren de Immofinanz oferea posibilitatea construirii a trei blocuri, cu 250-300 de apartamente, care la parter și etajul unu au prevăzute spații pentru birouri. Proiectul necesită acum reautorizare și ar presupune o investiție de circa 25 milioane de euro, potrivit lui Costel Popa. Strategia Immofinanz este de a se concentra pe retail și birouri, motiv pentru care s-a decis vânzarea restului activelor. „În ultimele 12 luni am încheiat circa 20 de tranzacții și doar 15% dintre cumpărători au fost străini, restul a fost capital românesc. Este un fenomen complet pe dos față de cum era în urmă cu zece ani. Este un semn bun pentru investitorii străini, pentru că indică faptul că localnicii cred în casa lor și transmit încredere“, a declarat recent Fulga Dinu, country manager operations Immofinanz Romania.
Noul proprietar al proiectului din Brașov va decide până în primăvara anului viitor dacă va merge pe planul gândit de Immofinanz sau dacă va renova și închiria clădirile existente pe teren. Acesta ar fi cel mai mare proiect dezvoltat până acum de Urban Building. „Terenul a fost achiziționat ca oportunitate. Încă nu suntem siguri că vom construi pe Strada Carpaților. Dacă piața nu merge, este posibil să închiriem aceste spații. O parte din clădirile existente au fost construite înainte de 1989 și o parte sunt mai noi, dar toate necesită renovare. Momentan sunt goale“, spune Costel Popa.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*