Stiri Brasov

Un drum medieval de pelerinaj, spre mormântul Apostolului Iacob din Spania, ar urma să fie marcat și pe străzile Brașovului

El Camino de Santiago (Drumul lui Iacob) este un traseu străbătut de pelerini pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania. Este un drum medieval principal, care leagă regiunea Pirineilor cu mormântul apostolului, traversând oraşele Jaca, Pamplona, Estella, Santillana del Mar, Burgos şi León. Drumul a luat naştere în prima jumătate a secolului al XI-lea. În acea perioadă, călugării porneau pe acest drum, primind pe traseu masă şi cazare. Este o rută care poate fi parcursă preponderent din aprilie până în octombrie, unele trasee de munte fiind solicitante.

La noi în țară a fost înființată Asociația prietenilor „Camino de Santiago”, care este alcătuită din persoane care au descoperit pelerinajul pe „Camino de Santiago”, iar acum vor să împărtășească experiența pe care au trăit-o. De asemenea, asociația dorește să reînvie vechile vechile trasee de pelerinaj care au străbătut teritoriul românesc, aducând argumente și dovezi istorice, drumuri pe care acum dorește să le semnalizeze corespunzător pentru a deveni cunoscute. Începutul a fost făcut în secțiuni din județul Covasna și din Iași. Acum, reprezentanții Asociației au depus o solicitare la Primăria Brașov în vederea marcării unui traseu de pelerinaj prin municipiu, care să fie legat de ocolitoarea Brașovului și să fie interconectat cu traseul ce vine dinspre Moldova.

Pe unde va trece traseul de pelerinaj prin Brașov

Amenajarea acestui traseu cu brone specifice marcate cu săgeți galebene, așa cum au fost instalate în județul vecin sau la iași ar urma să fie analizată de membrii Comisiei de Circulație în ședința de săptămâna aceasta. În conformitate cu solicitarea acestei asociații, drumul milenar de pelerinaj Camino de Santiago, ar urma să fie marcat cu săgeată galbenă și scoică specifică, pictate în locuri vizibile pe traseul: str. Carierei – str. Pictor Andreescu – Biserica Bartolomeu – Calea Făgărașului – str. Lungă – str. Mureșenilor – Piața Sfatului – str. George Barițiu – Biserica Neagră – str. Ștefan Ludwig Roth – str. Grigoraș Dinicu – str. Nicolae Bălcescu – bd. 15 Noiembrie – str. Castanilor – str. 13 Decembrie – până la centura ocolitoare a Brașovului.

Traseul către Santiago de Compostela pleacă din România de la Iași și va străbate județele Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor până la granița cu Ungaria. O altă ramură va porni din București unind cele trei capitale ale Țării Românești Târgoviște, Câmpulung și Curtea de Argeș pentru a se uni cu traseul principal la Brașov, respectiv la Sibiu, în conformitate cu informațiile prezentate de Asociația prietenilor „Camino de Santiago”,.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*