Stiri Brasov

Nouă puncte de lucru vor fi deschise pe șantierul aeroportului de la Ghimbav

Lucrările pe șantierul aeroportului de la Ghimbav ar urma să fie reluate în perioada următoare, după ce constructorul a finalizat proiectarea pentru cele nouă obiective care ar urma să fie amenajate în incinta obiectivului, pentru ca acesta să poată deveni funcțional din toate punctele de vedere. După cum a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, în ceea ce privește amenajarea căii de rulare alfa, a parcării avioanelor și a sistemului de canalizare, lucrările au fost definitivate fiind făcută recepția acestora. „În ceea ce privește cele 9 obiecte, s-a făcut partea de proiectare, ținând cont că am reușit să semnăm contractul abia în ianuarie, din cauza contestațiilor care ne-au ținut pe loc, iar aucm suntem în curs de aobținere a avizelor în vederea depunerii pentru autorizația de construire. După ce vom obține acest documente, vom emite ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Adrian Veștea.

Licitația pentru aceste obiecte a fost adjudecată de firma SC Construcții SA Sibiu, la suma de 28.594.034,30 lei fără TVA (34.026.900,82 lei cu TVA). În cadrul acestui contract ar urma să fie construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces terminal – DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare în aeroport și platforma antisuflu. Lucrările ar urma să fie defintivate în cel mult opt luni.

Tot această firmă a fost declarată câștigătoare și la licitația pentru construcția terminalului de pasageri, însă procedura a fost contestată, astfel că demararea acestor lucrări mai are de așteptat. În urma licitației, prețul pentru lucrare și proiectare a scăzut de la valoarea estimată de 184.671.650 lei, respectiv peste 40 de milioane de euro, la valoarea de 145.275.491,42 lei, cu tot cu TVA.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. De luni de zile nu sunt in stare sa scoata autorizatiile. Mereu gasesc alt motiv, contestatii, autorizatii, aberatii.

    Se pregatesc de alegeri cu minciunile. Au promis ca este gata in 2020, dupa ce oricum avea o intarziere de muuuulti ani. Incompetenta si interesele personale aduc in continuare intarzieri. Vin alegerile mizerabililor. Adio PSD, adio PNL, ALDE, UDMR.

    Nu ati facut nimic pentru Brasov. Nu aeroport, nici macar un drum expres pana la Sibiu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*