Economic, Stiri Brasov

Fabrica de bere din Brașov a primit un „upgrade” japonez de 12 milioane de euro

Compania Ursus Breweries, lider pe piaţa berii din România, a finalizat extinderea capacităţii de producţie a fabricii de la Braşov, proiect derulat în paralel cu cel de extindere a fabricii de la Timişoara.

Investiţia de la Braşov s-a ridicat la 12 milioane de euro, potrivit lui Robert Uzună, vicepreşedinte corporate affairs al Ursus Breweries. El a anunţat de asemenea că investiţiile de extindere vor continua.

Finalizarea investiţiei de la Braşov vine după ce reprezentanţii grupului japonez Asahi, proprietarul Ursus Breweries, a anunţat anterior că va investi 22 milioane de euro în creşterea capacităţii de producţie a două dintre cele trei fabrici pe care le operează în prezent, cele de la Braşov şi Timişoara.

„Prima parte a anului 2019 a fost favorabilă pentru companie. Ciucaş şi Timişoreana sunt lideri de piaţă în segmentul pe care-l reprezintă, Ursus este lider de piaţă, de asemenea. Una din trei beri care se consumă în România este din portofoliul nostru. Comparabil cu anul trecut, am crescut peste media pieţei, peste 2%, până la 5%“, a spus Robert Uzună, vicepreşedinte corporate affairs, Ursus Breweries. El a fost prezent în cadrul evenimentului de deschidere a locului de relaxare reamenajat de Ciucaş la Lacul Nouă din Braşov.

Robert Uzună a mai spus că în ceea ce priveşte consumatorii companiei pe care o reprezintă, aceştia se îndreaptă, în general, spre zona premium, dar şi spre lifestyle şi sănătate. „Anul trecut am avut o creştere spectaculoasă a segmentului fără alcool. Motiv pentru care am şi lansat noua gamă de produse fără alcool”.

Ciucaş, unul dintre brandurile deţinute de Ursus Breweries a reamenajat la Braşov două centre de relaxare pentru turişti, unul dintre ele a fost deschis la Lacul Noua, iar celalalt la Pietrele lui Solomon, două zone de relaxare preferate de braşoveni, dar şi de vizitatori. Reprezentanţii companiei nu au dorit să furnizeze valoarea investiţiei.

Programul de reamenajare iniţiat de Ciucaş va include în acest an cinci locuri de relaxare în patru judeţe din ţară. Primele investiţii au fost făcute în Braşov, urmând ca iniţiativa să continue în judeţele Prahova (Valea Doftanei), Iaşi (C.A.Rosetti) şi Galaţi (Gârboavele).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*