Imobiliare, Stiri Brasov

Aviz pentru demolarea unor active ale fostei fabrici IASON și construcția unui ansamblu rezidențial și de birouri. Investiția ar fi de peste 20 de milioane de euro

Compania PKC Real Estate, care a achiziționat în urmă cu trei ani majoritatea activelor fostei companii Iason SA, specializată în producția textilă, a obținut un certificate de urbanism în vederea demolării clădirilor în care opera societatea brașoveană, locul acestora urmând să fie luat de un ansamblu rezidențial.

Potrivit unor surse din piață, aici se vor ridica aproximativ 450 de apartamente în blocuri cu patru și șase etaje, valoarea investiției fiind de circa 20 de milioane de euro. Ansamblul rezidențial va fi construit pe o suprafață de 16.000 de metri pătrați.

Dezvoltatorul PKC Real Estate este controlat de două off-shore-uri cipriote – Xarosa Holding Co Ltd și Kronospan Trading Ltd, aceasta din urma fiind asociată în grupul de firme Kronospan.

Compania Iason Brașov a intrat în insolvență în 2010, iar anul trecut în faliment. Mai multe bănci, la care foștii proprietari se împrumutaseră, au vândut clădirile fostei fabric brașovene, dezvoltatorul imobiliar achitând pentru ele aproximativ trei milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*