IT, Stiri Brasov

Aplicația care îți măsoara viteza la internet și cu ajutorul căreia poți rezilia contractul, dacă operatorul nu furnizează ce promite

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a relansat www.netograf.ro, o aplicație care permite utilizatorilor să verifice viteza de transfer a datelor furnizată de operatorii telecom. În cazul în care există abateri semnificative și repetate cu privire la parametri tehnici stabiliți prin cabonament, clientul are posibilitatea, dacă operatorul nu remediază situația, să solicite ruperea contractului în baza rezultatelor măsurătorilor aplicației ANCOM.

Prin intermediul platformei Netograf se testează calitatea serviciului de acces la internet prin măsurarea conexiunii existente între echipamentul terminal al utilizatorului final și un server de test aflat într-un nod de tip internet interexchange, aflat în București, determinându-se astfel valorile parametrilor de calitate măsurați. „Am completat capabilitățile Netograf cu o nouă aplicație web și cu aplicații destinate terminalelor fixe pentru Windows și MAC OS și aplicații destinate terminalelor mobile pentru Android și IoS. Noile aplicații, în versiune beta în acest moment, oferă utilizatorilor posibilitatea de a măsura și evalua parametrii de calitate tehnici pentru serviciul de acces la internet: viteza de transfer a datelor – download și upload, întârzierea de transfer a pachetelor de date, variația întârzierii de transfer și rata pierderii de pachete de date”, spune Eduard Lovin, vicepreședinte ANCOM.

Testul prin intermediul aplicației web se poate efectua din orice browser internet: Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera, Edge, atât de pe echipamente fixe (desktop, laptop), cât și de pe echipamente mobile (telefoane mobile, tablete). Aplicațiile mobile sunt disponibile în magazinele dedicate: App Store pentru terminale cu sistem de operare iOS și Google Play Store pentru terminale cu sistem de operare Android. De aici se pot descărca și instala pe terminalul mobil propriu pe baza contului aferent magazinului respectiv. Aplicațiile pentru terminale fixe pentru Windows și MAC OS se descarcă și se instalează pe terminalul fix accesând linkul disponibil pe prima pagină a aplicației web. Tot aici sunt linkuri și către magazinele aplicațiilor mobile.

Măsurarea parametrilor de calitate a serviciilor de acces la internet nu necesită crearea unui cont de utilizator. Însă dacă utilizatorul dorește să își creeze un cont, aplicațiile pentru terminale fixe și mobile  pun la dispoziție o serie de funcții suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a dispune de grafice și tabele cu valorile istorice ale testelor efectuate, dar și de a programa teste care să se desfășoare la intervale de timp periodice, pe parcursul uneia sau mai multor zile.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*