Stiri Brasov

Primăria va investi peste 50 de milioane de lei în noul drum spre Cristian. Această rută alternativă la DN 73 va avea și o pistă pentru bicicliști

Primăria Brașov a semnat, în urmă cu câteva zile, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a legăturilor dintre strada Cucului și Șoseaua Cristianului, dar și legătura dintre str. Cucului și DN 73, în zona Schaeffler. Acest SF va completa studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Cucului, finalizat la începutul acestui an. ,,Este un proiect foarte important pentru noi deoarece va asigura dezvoltarea zonei dintre Brașov și Cristian, va asigura un acces facil către platforma Măgurele și va reprezenta și o alternativă la DN 73. Avem deja un SF pentru modernizarea străzii Cucului, care va fi prezentat Consiliului local pentru modificarea unor indicatori tehnico-economici, iar după finalizarea și a acestui SF, vom putea demara proiectul tehnic pentru această stradă, inclusiv legăturile cu Șoseaua Cristianului și cu DN 73, în zona Schaeffler”, a declarat primarul George Scripcaru.

După cum estimează firma care a realizat studiul de fezabilitate pentru acest proiect, investiția totală va fi de 52 de milioane de lei și se va derula pe parcursul a doi ani și sumele urmâdn să fie eșalonate în două tranșe.

În conformitate cu precizările reprezentanților Primăriei Brașov, modernizarea străzii Cucului are o importanță specială pentru descongestionarea traficului în zona cartierului Bartolomeu și accesul din Brasov la drumul National Brașov-Bran (DN73). Prin amenajarea acestei străzi, care pleacă din zona comercială Brintex, se va îmbunătăți accesul la zona industriala Bartolomeu și se vor crea condiții pentru dezvoltarea urbanistică a zonei.

Strada Cucului se incadreaza in strazile de categoria III, strada colectoare, cu doua benzi de circulatie. Profilul transversal este corespunzator categoriei III, cu o parte carosabila cu doua benzi de circulatie de cate 3,50m latime, doua spatii verzi adiacente partii carosabile cu latimea de 1,50m, un trotuar cu latimea de 1,50m si o pista de biciclisti cu latimea de 2,00m (2 benzi x 1,00m), rezultand o platforma cu latimea de 13,5m. De asemenea, pe traseul străzii va fi amenajată și o pistă pentru bicicliști, ținând cont că accesul pe DN 73 cu bicicleta în afara localității este interzis. De asemenea, strada va avea iluminat public pe întreafa lungime de aproape 6 km și în vederea colectării apei pluviale ar urma să fie reamenajat și cursul Pârâului Bureți, care curge prin această zonă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Interzis accesul cu bicicleta in afara localității pe DN 73? Ce retarzi, și pe unde ar trebui sa circule bicicliștii in tara asta, oligofrenilor ???

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*