Economic, Stiri Brasov

Parc industrial de 50 de milioane de euro în locul în care maghiarii de la TriGranit voiau să construiască Pollus Mall Brașov

Dezvoltatorul ceh VGP, controlat de investitori belgieni, au plătit peste 5,5 milioane de euro pentru achiziția unor terenuri care însumează peste 23 de hectare pe Calea Făgărașului din Brașov, unde urmează să dezvolte un parc industrial pe o suprafață de 108.000 de metri pătrați la început. Terenurile au fost cumpărate de la compania Terrapaz Development, cea care urma să construiască pe acel teren un centru commercial sub brandul Pollus. După cum anunță și investitorul, VGP Park va însemna o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro și va cuprinde spații industriale și de logistică.

VGP este o companie multinațională care deține și administrează parcuri logistice și industriale în Cehia, Germania Lituania, Estonia, Slovacia, Ungaria și România. În țara noastră a construit un astfel de parc industrial la Timișoara, pe un teren de 180.000 de mp, unde au fost ridicate spații de depozitare, de mică producție și administrative cu o suprafață de 70.000 de mp, și urmează să dezvote încă un astfel de parc la Sibiu. Compania mai dezvoltă un parc industrial la Sibiu pe o suprafață de 97.000 de metri pătrați.

Dezvoltatorul imobiliar maghiar TriGranit anunțase în 2007 că urma să inveastească la Brașov160 de milioane de euro într-un mall care urma să aibă o suprafață închiriabilă de 63.000 de metri pătrați. Centrul comercial trebuia inaugurat în 2009, dar a fost regândit până în 2013, după care a fost abandonat.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*