Stiri Brasov, Turism

Municipiul Săcele vrea să devină anul acesta stațiune turistică de interes local

Primăria Municipiului Săcele a demarat procesul de atestare a localității ca Stațiune Turistică de Interes Local. Într-o primă etapă s-a realizat o analiză de nevoi a săcelenilor cu privire la dezvoltarea sectorului turistic și cultural al localității. Luna aceasta se va organiza o consultare publică cu operatorii de turism din Municipiul Săcele, cât și cu reprezentanți ai Ministerului Turismului.

Adminsitrația și-a propus ca până la 1 septembrie să depună la Ministerul Turismului toată documentația solicitată conform legii pentru ca Municipiul Săcele să fie atestat ca Stațiune Turistică de Interes Local. Până la sfârșitul anului 2019, în urma unei vizite a comisiei de clasificare care va verifica la fața locului documentația trimisă, prin Hotărâre de Guvern urmează ca Municipiul Sacele să fie atestat ca Staţiune Turistică de Interes Local.

Declararea Municipiului Săcele ca Stațiune Turistică de Interes Local aduce avantaje în accesarea fondurilor europene sau guvernamentale, fapt care se aplică atât administrației publice locale, cât şi întreprinzătorilor privaţi din localitate.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*