Economic, Stiri Brasov

Scripcaru anunță că Brașovul va avea un spital regional de 450 de milioane de euro și o sală polivalentă de 20 de milioane de euro

Cea mai mare sală polivalentă din România se va construi la Braşov, investiţia ridicându-se la 20 milioane euro, din fonduri proprii ale primăriei, a anunţat sâmbătă primarul Braşovului, George Scripcaru, care a adăugat că oraşul va avea şi un spital regional, proiect de 450 milioane euro, scrie News.ro.

„În ceea ce priveşte spitalul regional, aici lucrurile sunt avansate, avem studiul de prefezabilitate care va fi gata în 14 iunie. Ne-am întâlnit cu consultanţii cu care lucrăm din partea BERD. Avem şi un acord pentru studiul de fezabilitate care va fi finanţat în integralitate de către BERD, nerambursabil. După ce avem studiul de fezabilitate, împreună cu BERD avem trei variante la care ne raportăm. Infrastructura şi aparatura înseamnă vreo 450 milioane euro”, a declarat sâmbătă primarul Braşovului, George Scripcaru.

„Apoi, tot cu consultanţii BERD vom identifica sursele de finanţare pentru spital, pe trei variante: fonduri accesabile, parteneriat public-privat, investitor privat pentru construcţie, iar mentenanţa să fie făcută de o companie privată, iar partea de sănătate să ţină de sectorul public”, a adăugat el, conform News.ro.

Spitalul va avea până la de 900 de paturi.

„Avem 18 hectare de teren în proprietatea municipalităţii, avem Planul Urbanistic Zonal executat, lucrăm acum la utilităţi, apă, gaz, canalizare, infrastructură ca parte de acces”, a menţionat primarul.

El afirmă că până la finalul anului sau până în primăvara anului viitor va fi finalizat studiul de fezabilitate, care va sta la baza proiectului tehnic.

În plus, la Braşov se va construi şi cea mai mare sală polivalentă din România.

„Lucrăm în momentul de faţă cu compania care a câştigat pentru prima parte de proiectare a unei săli polivalente cu 112.000 locuri. Va fi practic cea mai mare sală polivalentă din România”, a spus George Scripcaru.

Investiţia se ridică la 20 milioane euro, din fonduri proprii, precizează edilul.

„Acum lucrăm la partea de proiectare, în luna aprilie 2019 estimăm că va fi gata partea de proiectare şi vom da drumul la partea de achiziţie privind executarea invetiţiei, care, sperăm noi, în doi ani de zile să fie implementată”, mai spune George Scripcaru.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

 1. „Lucrăm în momentul de faţă cu compania care a câştigat pentru prima parte de proiectare a unei săli polivalente cu 112.000 locuri. Va fi practic cea mai mare sală polivalentă din România”, a spus George Scripcaru.

  Maracana :)))))

 2. Ma gandesc ca e vorba de 11200 de locuri nu de…….! Dar si asa parca e prea mare!

 3. Daaa Scripi,avem sporturi la Brasov “cat neamu’ lu’ Berila” de nu mai putem…
  In afara de hochei pe gheata brasovenii se mai pot lauda cu altceva ?
  “Trosbalu” e bine mersi mort in groapa, dar pentru sala polivalenta handbalul, baschetul si voleiul au devenit sporturi “preistorice” la Brasov,asa ca mai bine Scripi pune dumneata de o licitatie pentru talere aruncate din sant, pentru cate gropi dai avizul din pixul dumitale valoros… Si vezi ca ala e sport olimpic !
  Sau sun-o pe Udroaica, vezi poate ti-a pus o pila sa mergi la “refacere” in Costa Rica…:)))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*