Social, Stiri Brasov

STUDIU Aproximativ 61% dintre tinerii români consideră că este dificil să strângă bani în mod frecvent

Un studiu realizat de Revolut pe un eșantion de 11.000 de respondenți din diferite țări europene, dintre care 3.000 de români, a arătat faptul că 47,57% dintre tinerii din țara noastră cu vârste cuprinse între 18 și 38 de ani economisesc în mod constant, în timp ce 17,11% nu reușesc să pună bani deoparte.

Se pare că peste 70% dintre tinerii din România susțin că le face plăcere să își gestioneze finanțele persoanale, cu toate că 61,45% sunt îngrijorați cu privire la viitorul financiar și consideră că este dificil să strângă bani în mod constant. Cei mai mulți economisesc folosind conturile de economii (47,95%) și numerar (23,22%), procentajul celor care aleg alte variante precum acțiuni, obligațiuni și fonduri mutuale nedepășind 6%.

Persoanele care reușesc să economisească strâng bani pentru vacanțe (38,26%), pentru a achiziționa o locuință (22,27%), dar și pentru cheltuieli neprevăzute (10,67%). Procentajul celor care fac acest lucru pentru a cumpăra un autoturism sau diferite dispozitive depășește 6%, în timp ce 5,68% pun lunar sume de bani într-un cont pentru copii.

Una dintre preocupările tinerilor din țara noastră este pensia, studiul arătând faptul că 90,6% dintre respondenții sondajului sunt interesați foarte mult să beneficieze de o pensie, iar 71,4% doresc să primească de la angajatori mai multe sfaturi și informații dspre acest subiect, dar și despre alte beneficii asemănătoare. În mod surprinzător însă, cu toate că interesul tinerilor pentru veniturile din anii de pensie este crescut, doar 5% dintre aceștia economisesc în acest scop.

În ceea ce privește investițiile în mobiliare, aproximativ 59% dintre tinerii români preferă să dețină propria locuintă în detrimentul închirierii, iar 55,81% sunt de părere că este foarte dificil să achiziționeze o primă masă. Se pare că mai mult de 60% întâmpină dificultăți în accesarea unui credit ipotecar, proces considerat anevoios și stresant. Cu toate acestea însă, circa 58% dintre persoanele care își doresc să aibă propria locuință vor să solicite un împrumut.

Conform studiului, europenii care reușesc să economisească cei mai mulți bani lunar sunt berlinezii (peste 291 de euro/lună), urmați fiind de londonezi (288 de euro/lună) și de tinerii din Copenhaga, cei din urmă economisind 266 de euro la fiecare salariu.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. MARIELA GONZALEZ

    Salut,
    Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de credit și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Interesat, contactați-mă acum prin e-mail; (marielagonzalezloan@gmail.com)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*