Social, Stiri Brasov

Podul dintre Brașov și Podu Olt va fi modernizat. CFR a evaluat lucrările la 1,6 milioane de lei

Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” – SA a lansat licitația pentru „Reparație pod km 94+479 linia 205 Brașov – Podu Olt (expertiză, DALI, proiectare și execuție)-SRCF Brasov”, lucrări cu valoarea de 1,6 milioane lei și un termen de execuție de 13 luni de la semnarea contractului. Ofertele pot fi depuse până la data de 12.07.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 12.11.2019.

Podul de cale ferata de pe raza SRCF Brasov, de la km 94+479 este amplasat pe linia 205 Brașov – Podu Olt, între stațiile Ucea si Arpaș, are infrastructura (culeele) din beton si suprastructura alcătuita dintr-un tablier metalic de tip grinzi cu inima plina cale sus (g.i.p.c.s.), nituit, simplu rezemat, cu deschiderea teoretica de L=10,60m. Podul traversează pârâul Gostaia. Podul a fost construit in anul 1940 de Sectia PODURI Sibiu. Tablierul prezinta 3 îmbinări de montaj la grinzile principale (in panourile 2,4,6). Calea ferata fără joante (CFJ), pe pod este in aliniament și palier, linia nu este electrificată și este realizată cu șină tip 65 si traverse din lemn. Podul are contrașine pe pod și la capete . Podul prezintă două trotuare de serviciu și parapet metalic, iar podina de trotuar este realizată din dulapi metalici.

Din Fișa podului au rezultat următoarele informații:
– deschiderea podului (L=10.60m);
– infrastructura (culeele) sunt din beton;
– calea pe pod este in aliniament si palier, cu șină tip 65;
– podul are contrașina si capete de contrașină;
– suprastructura (tablierul metalic tip grinzi inima plina, cale sus, nituit) a fost executat in anul 1940 de către Secția Poduri-Sibiu;
– convoiul de calcul: Schema II (1,16 G);
– natura terenului de fundație: argilă nisipoasă;
– nivelul apelor extraordinare : -2,60 m fata de NST;
– in anul 1978 se executa consolidarea tălpilor inferioare si in 1982 a tălpilor superioare;

În vederea îmbunătățirii condițiilor de siguranță și transport pe calea ferată, respectiv pentru eliminarea limitărilor de viteză actuale, sunt necesare următoarelor lucrări :
• Reabilitare infrastructură existentă;
• Înlocuirea tablierului metalic existent cu un tablier nou cu cuva de balast, care să permită execuția lucrărilor de buraj mecanizat;
• Refacerea terasamentului;
• Înlocuirea traverselor de lemn cu traverse de beton tip P1, P2 și contrașine pe pod;
• Calibrarea albiei râului și execuția de sisteme de protecție în amonte și aval de pod;
• Înlocuirea cablurilor SCB existente

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*