Social, Stiri Brasov

Dan Cogălniceanu, directorul Teatrului Sică Alexandrescu, a „picat” evaluarea și va fi demis. Se pregătește un nou concurs pentru postul de manager

Managerul Teatrului Sică Alexandrescu, Dan Cogălniceanu, a obținut nota 5,94 la evaluarea anuală a managerilor instituțiilor culturale. În aceste condiții, potrivit contractului de management, acesta va fi destituit, urmând să se organizeze un nou concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Actorul Dan Cogălniceanu a reuşit, anul trecut, să obţină media finală 7,63 în concursul pentru desemnarea managerului instituției culturale. În competiţie au mai fost alte patru persoane, dar mediile lor au fost mai mici. Până la venirea lui Cogălniceanu, Teatrul Sică Alexandrescu nu mai avea un director care să fi obţinut postul prin concurs din noiembrie 2015. Au fost organizate mai multe concursuri la care, fie nu s-a prezentat nimeni, fie candidaţii nu au promovat examenul. Adevărata criză a început în septembrie 2016 după de Dan Marius Zarafescu (director adjunct la Teatrul Notara din Bucureşti) a câştigat concursul din a doua încercare. La prima fusese declarat respins.

O parte dintre actori, 13 la număr, au protestat faţă de organizarea concursului şi au spus că a fost unul de formă. Actorii au refuzat să mai intre la spectacole, care au fost suspendate mai bine de o lună. După demisia lui Zarafescu, Primăria Braşov a numit-o ca director interimar pe Viorica Geantă Chelbea. Protestele actorilor au continuat ultimul fiind organizat în 17 decembrie 2016. Trei actori, Marius Cordoş, Maria Gârbovan şi Ada Galeş au fost concediaţi. La fel a păţit şi regizorul Claudiu Goga.  Ei şi-au recâştigat, apoi, posturile în instanţă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*