Economic, Stiri Brasov

Compania spaniolă Indcar a produs caroserii de microbuze de peste 11 milioane de euro anul trecut în Prejmer

Spaniolii de la Indcar, producători de caroserii pentru autobuze și microbuze, care dețin o fabrică în Parcul Industrial Prejmer, au încheiat anul trecut cu afaceri de 52,71 milioane de lei (11,1 milioane de euro), cu o treime mai mari decât în 2017, când anunțaseră un business de 39,70 milioane de lei, arată datele de la Ministerul Finanțelor. Profitul companiei a fost însă într-o ușoară scădere, de la 2,9 la 2,7 milioane de lei, numărul mediu de angajați fiind de 80 de persoane, în creștere față de anul anterior cu două persoane.

Activitatea companiei catalane a demarat în 2013 în urma unei investiții de 4,6 milioane de euro. Centrul din Brașov al Indcar este al doilea al companiei, după cel din provincia spaniolă Girona.
Grupul Indcar a fost înfiinţat în anul 1888 de Francesc Queralt Roca, rămânând în familia Queralt până în zilele noastre. Compania produce şi comercializează caroserii pentru microbuze utilizate în transportul de pasageri şi de mărfuri.
Principalii clienţi ai Indcar sunt Iveco, Volkswagen, Fiat, Peugeot sau Mercedes.
Parcul industrial de la Prejmer este cel mai mare din ţară, întinzându-se pe o suprafaţă de 87 de hectare. Proiectul a fost demarat în 2006 de către compania catalană Graells&Llonch. În cadrul acestui parc, Graells&Llonch va construi, printre altele, trei clădiri de birouri cu şapte etaje, în suprafaţă de circa 2.800 mp, un hotel cu şapte niveluri, restaurante şi centre comerciale pe o suprafaţă totală 10.500 mp. Investiţia totală în acest parc se ridică la 350 de milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*