Imobiliare, Stiri Brasov

Prețurile locuințelor noi din Brașov, tot mai aproape de 1.200 de euro pe metrul pătrat

Proprietarii de locuințe din Brașov și-au majorat pretențiile luna trecută, prețurile în zona rezidențială urcând cu 0,6% pe parcursul lunii mai.

Astfel, valoarea unui metro pătrat util a ajuns în medie, luna trecută, de la 1.117 euro la 1.124 euro.

Locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,7% în perioada analizată (de la 1.099 la 1.107 euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite au consemnat un avans de 1% (de la 1.152 la 1.163 de euro pe metru pătrat util).

După ce s-au diminuat cu 0,7% la nivel naţional pe parcursul lui aprilie, preţurile apartamentelor (noi şi vechi) au mai consemnat o scădere de 0,4% în mai, dar tendinţa de scădere a preţurilor s-a făcut simţită doar în Bucureşti şi Constanţa.

Potrivit indicelui Imobiliare.ro, suma medie cerută pentru o asemenea unitate locativă la nivel de ţară a ajuns la 1.223 de euro pe metru pătrat, faţă de 1.228 de euro pe metru pătrat la finele lunii anterioare.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*