Economic, Stiri Brasov

Brașovenii de la Cartofisserie au vândut cartofi prăjiți de opt milioane de lei anul trecut

Cartofisserie, companie controlată de fraţii Comăniciu, fondatorii distribuitorului de lactate Delaco, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 8,1 milioane de lei, faţă de 575.000 de lei în 2017, primul an în care compania a avut vânzări, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

În prezent, datele de pe site-ul Cartofisserie arată că reţeaua de restaurante a ajuns în cinci oraşe şi anume Bucureşti, Braşov,  Ploieşti, Cluj şi Timişoara. Aceeaşi sursă arată că Cartofisserie are 13 unităţi, din care şapte în Bucureşti. Meniul restaurantelor include cartofi prăjiţi, mai multe tipuri de carne, sosuri şi băuturi. Compania avea în 2018 un număr mediu de 56 de salariaţi şi o pierdere netă de 1,1 milioane de lei. 

Acţionarii Cartofisserie sunt Tudor Comăniciu (52% din acţiuni), Dragoş Comăniciu (16%), Victor Vartolomei (12%), Romulus Dumitru (8%) şi alţi acţionari, arată datele de la Registrul Comerţului.  Cei patru sunt şi foşti acţionari ai Delaco, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lactatelor, controlat în prezent de grupul francez Savencia Fromage & Dairy, cu vânzări nete de 4,8 miliarde de euro anual.

Grupul a preluat în 2018 controlul integral al companiei Delaco Distribution. Astfel, fondatorii Delaco – Tudor Comăniciu, Dragoş Comăniciu, Victor Vartolomei şi Romulus Dumitru – care mai aveau 28% din acţiunile companiei, au ieşit din acţionariatul distribuitorului de lactate.

Iniţial, în 2010, atunci când a intrat pe piaţă, Savencia (fost Bongrain) avea 52% din acţiunile Delaco. Savencia este co-lider pe piaţa de brânzeturi din Germania şi lider în Europa Centrală, conform datelor de pe site-ul companiei. În 2017, francezii au mai luat 20% din acţiunile Delaco Distribution.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*