IT, Stiri Brasov

Apple lansează un nou sistem de operare pentru tabletele proprii

Tabletele iPad vor avea propriul sistem de operare, numit iPadOS. iOS va rămâne doar pentru iPhone-uri, ceea ce  le va oferi celor de la Apple posibilitatea să aducă mai ușor modificări celor două tipuri de dispozitive.

Încă de la prima versiune, iPadOS va avea funcții care nu se vor regăsi pe iPhone, fiind dezvoltate special pentru extranele mari ale tabletelor. Acesta va include la un loc aplicațiile și widget-urile care nu vor mai avea ca până acum un ecran special, ci vor putea fi afișate în același loc ca aplicațiile.

Trecerea de la o aplicație la alta și aranjarea celor deschise pe ecran va fi imbunătătiță prin introducerea unui nou sistem de operare care va aduce și mai multe gesturi menite să îmbunătățească multitasking-ul. În plus, va fi îmbunătățită și funcția copy&paste, copierea textului făcându-se prin strângerea pe ecran a trei degete, depărtarea acestora realizând funcția „paste”.

Managerul de fișiere Files va arăta și va funcționa mai mult ca o aplicație de desktop și va oferi suport narativ pentru dispozitivele USB și carduri de memorie. De asemenea, va exista o opțiune care se va găsi în cadrul secțiunii Accesibility a aplicației Settings care va oferi suport pentru mouse în iPadOS.

Prima versiune de iPadOS va fi disponibilă în toamnă. În plus, browser-ul Safari va oferi un sistem de navigare mai aproape de cel de pe desktop, inclunzând un manager de download-uri.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*