Stiri Brasov, Turism

Germanii de la Lidl renunță la vânzarea terenului fostei fabrici de ciocolată Poiana și trec la construcția unui hotel în regie proprie

Nemții de la Lidl au renunțat la vânzarea terenului de pe strada Alexandru Ioan Cuza, surse din piață susținând că vor construe un hotel în urma unei investiții proprii. Lidl a cumpărat în urmă cu cinci ani terenul fostei fabrici de ciocolată Poiana cu 2,170 milioane de euro. Tranzacţia s-a încheiat doar după ce Consiliul Local Braşov a aprobat planul urbanistic zonal depus de Mondelez România, care prevede construirea unui ansamblu – format dintr-un hotel, un centru de conferinţe şi spaţii comerciale.

Anul trecut, germanii au deschis pe o parte din terenul respective un magazin Lidl și au continuat căutarea unui cumpărător pentru restul terenului. Cum nu a fost găsit un client, germanii au decis să treacă la construcția clădirii în regie proprie.

În conformitate cu PUZ-ul aprobat, hotelul va dispune de un centru de conferinţe care va veni în completarea serviciilor oferite, conferindu-i calitatea de hotel urban. Regimul de înălţime al construcţiei care va adăposti hotelul propriu-zis, va avea maximum 4 etaje, respectiv o înălţime de cel mult 17 metri la cornişă, iar clădirea, care va adăposti şi centrul de conferinţe, va fi de fapt în trepte, urmând să aibă între 2 şi 4 etaje, faţă de propunerea iniţială care prevedea o construcţie de 5 etaje plus încă un etaj retras.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*