Social, Stiri Brasov

Facilitățile vamale și fiscale vor fi prezentate pe 13 iunie la sediul Camerei de Comerț și Industrie Brașov

Joi, 13 iunie, începând cu ora 10:00, Camera de Comerț și Industrie împreună cu Biroul Vamal Brașov organizează seminarul „Măsuri de politică comercială pro-active”. În cadrul acestuia vor fi discutate avantajele și facilitățile aduse de Noul Cod Vamal al Uniunii Europene agenților economici. De asemenea, se vor pune în discuție beneficiile autorizațiilor de tip AEO (statutul de operator economic autorizat).

Procedurile simplificate sunt foarte puțin utilizate în România, spre deosebire de statele din Uniunea Europeană, luând în considerare faptul că orice operator economic stabilit în Comunitate și care îndeplinește criterii determinate la nivel comunitar în ceea ce privește respectarea cerințelor vamale și dobândește statutul de AEO poate beneficia de avantajele care nu sunt direct elgate de aspectele vamale ale activității sale profesionale.

Beneficiile autorizațiilor de tip AEO cu ca scop, inter alia, optimizarea lanțului de aprovizionare, reducerea numărului de controale fizice și documente, tratament prioritar al transporturilor în cazul în care acestea sunt selectate pentru control, reducerea setului de date care trebuie incluse în declarațiile sumare sau posibilitatea de a alege amplasamentul pentru afectuarea controalelor.

Scopul acestui seminar este prezentarea facilităților valame și fiscale, care pot fi opțiune, la cerere, de al Direcția Generală a Vămilor București, sub supravegherea autorității vamale teritoriale, de oricare dintre operatorii economici, implicați în lanțul logistic internațional, cum ar fi: producătorii, exportatorii, expeditorii de mărfuri, deținătorii de antrepozit vamal, reprezentanții vamali, transportatorii sau importatorii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*