Stiri Brasov

Expertizarea stării tehnice a străzilor din Brașov, un proiect eșuat, după ce firma stabilită inițial și-a dat seama că a oferit un preț mult prea mic și nu își acoperă cheltuielile

Foto: Romulus Oprică

După ce în decembrie 2017, Primăria semnase un contract cu firme RIA DESIGN CONSULTING SRL din Voluntari pentru a expertiza starea tehnică a tuturor străzilor din Brașov, acesta a fost reziliat. Firma oferise un preț de numai 1.071.000 de lei cu TVA pentru a reliza aceste expertize, față de valoarea estimată de  2,84 milioane de lei, inclusiv TVA.

În conformitate cu precizările reprezentanților Primăriei Brașov, înțelegerea a fost ruptă după ce firma a realizat că suma pe care a cerut-o nu acoperă cheltuielile necesare pentru a realiza expertizele cerute. „După o perioadă, reprezentanţii consultantului au constatat că nu se pot încadra în suma respectivă, astfel că, de comun acord cu Primăria Braşov, contractul a fost reziliat. Acum este în lucru un nou caiet de sarcini pentru licitaţia privind expertizarea străzilor din Braşov. Spre deosebire de proiectul anterior, care prevedea numai realizarea unor expertize tehnice, de data aceasta, consultantul care va obţine contractul va colecta în teren date referitoare  la infrastructura rutieră, acestea urmând a fi introduse în baza de date GIS (Geographic Information System, adică Sistem Informatic Geografic – n.r.)”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Astfel, firma care va câștiga contractul, pe lângă expertizele propriu-zise, va trebui să ofere și informații legate de lungimea și lățimea fiecărei străzi, precum şi localizarea gurilor de canalizare de orice tip, dar şi a hidranţilor.

Ce străzi au prioritate la expertiză

La nivelul municipoului Brașov sunt 720 de străzi (undele sunt doar cu numele fiind încă drumuri private), iar expertizarea lor se va face în trei etape, pe parcursul a trei ani. În urma acestor studii, va fi stabilit programul de reparaţii și modernizare a străzilor. În vederea efectuării acestui raport de expertiză, a fost efectuată și o prioritizare a străzilor care vor fi inspectate. Astfel, în primul an ar urma să fie analizate atât străzi principale, cât și străzi secundare din Șchei, Astra, Noua, Scriitorilor, Florilor, Craiter, Tractorul, Stupini, străzile din spatele Camerei de Comerț, dar și zona Matei Basarab – Neagoe Basarab. În cel de-al doilea an ar urma să se continue cu străzi din Șchei, Florilor, dar și cu străzile din zona provinciilor, Bartolomeu Nord, Bartolomeu sau Valea Cetății. În cel de-al treilea se va finaliza expertiza de pe toate străzile din Stupini, Noua, Centru, zona Avantgarden Bartolomeu și Tractorul.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Ce merită genul ăsta de firme? ⋆ zoso blog

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*