Stiri Brasov, Timp liber

Zoo modernizează casa șerpilor și vrea să amenajeze un nou spațiu pentru tapiri

Parcul Zoologic Brașov continuă să își diversifice oferta, dar și să facă unele schimbări în ceea ce privește amenajarea spațiilor în care sunt ținute animalele. Astfel, în următoarele trei luni ar urma să fie creionate proiectele preliminarea pentru reamenajarea a trei zone ale parcului zoologic.

Una dintre acestea este casa șerpilor, iar după cum ne-a declarat directorul Zoo, Alin Pînzaru, noua amenajare va fi făcută astfel încât să existe o mai bună vizibilitate, ținând cont că actualele terarii sunt destul de mici. „Vrem să redecorăm întregul spațiu unde se află în prezent speciile de șerpi, astfel încât să putem aduce noi exemplare, dar și ca acestea să fie cât mai vizibile pentru public. De asemenea, noile terarii ar urma să aibă umiditate diferită, în funcție de fiecare specie în parte, astfel încât acestea să se acomodeze cât mai bine”, a explicat directorul Zoo. Pentru a contura studiul de fezabilitate în acest sens, Zoo va plăti 98.056 de lei (cu TVA) firmei Urbis Concept din Cluj. Tot aceeași firmă ar urma să efectueze și studiul de fezabilitate pentru reamenajarea spațiului mistreților, aceștia urmând să fie mutați în zona din vecinătatea urșilor. Costul documentației în acest caz este de 89.250 de lei.

După cum ne-a declarat Alin Pînzaru, în locul actualului țarc al mistrților ar urma să fie amenajat un spațiu special pentru tapiri. „Vrem ca această parte a grădinii zoologice să fie dedicată sepciilor din zona Americii de Sud”, a precizat Pînzaru. Pentru reamenajarea spațiului, costul studiului de fezabilitate este de 95.200 de lei și ar urma să fie realizat de firma Stigma Building Management din Cristian – Brașov, care a mai derulat și alte proiecte la Brașov.

În prezent, Zoo Brașov deține 145 de specii și 664 de animale.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*