Stiri Brasov, Turism

Un făgărășean investește 200.000 de euro într-un festival în Grădina Ielelor din Sâmbăta de Sus

Antreprenorul făgărășean Lucian Săvoiu, fost ofițer al armatei române, se pregătește să lanseze festivalul Sâmbăta 3X, în zona denumită Grădina Ielelor din Sâmbăta de Sus. Acesta va investi circa 200.000 de euro în organizarea festivalului și așteaptă între 4.000 și 5.000 de participanți la prima ediție care se va desfășura între 26 și 28 iulie pe un teren de șase hectare.

„Am ales Sâmbăta de Sus și din motive sentimmentale, sunt din partea locului, iar terenul care va găzdui festivalul l-am moștenit de la bunicii mei. Ce-mi doresc e un festival care să aducă împreună familiile, un festival unde pot veni să se bucure de muzică, mișcare, natură dar și de siguranță și de o atmosferă liniștită. În peisajul festivalurilor cred că era nevoie de un astfel de concept, pentru că, în acest moment, sunt foarte multe festivaluri de nișă, fie că vorbim de muzica house, electric music sau rock. Noi am vrut să oferim o alternativă pentru întreaga familie”, spune Lucian Săvoiu.

Terenul care va găzdui festivalul va avea zone umbră naturală, campare gratuită pe 15.000 mp, parcare gratuită, o scenă de 6 x 7 pentru concerte pe timp de zi, o scenă mare de 10 x 10 pentru concerte pe timp de noapte, iluminat perimetral și ambiental, gard împrejmuitor, ambulanță permanentă și punct de prim ajutor în interiorul festivalului.

De asemenea, Grădina Ielelor va găzdui baruri, foișoare, scene permanente, zone de relaxare, zone amenajate pentru copii, dușuri și toalete. Capacitatea de campare este de până la 1.500 de corturi, în regim gratuit. Organizatorii au încheiat parteneriate cu companii care vor închiria, în cadrul locației, celor care nu doresc să își aducă de acasă: corturi pentru campare, biciclete pentru mountain bike și echipamente complete de airsoft.

Sâmbăta 3X nu oferă doar concerte ci și curse de alergare montană și cross concepute pentru diferite distanțe și adaptate pentru diferite grupe de vârste, curse MTB care se vor desfășura pe trasee de 20, respectiv 40 de km, cu grade diferite de dificultate, pentru a spori intensitatea acestor competiții și practicarea de Airsoft, unde înscrierile sunt deschise pentru o competiție în stil militar, din care nu vor lipsi numeroase provocari, trageri la țintă fixă, cursa cu obstacole în echipă de 5 trăgători.

Competițiile sportive se vor desfasura pe suprafața a 3 localități: Sâmbăta de Sus, Lisa și Dragus într-un areal de peste 1.000 ha.

În fine, participanții la festival vor putea experimenta gastronomia românească, diverse activități culturale și de protecția și conservarea mediului sau de responsabilitate socială.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. E foarte fain cand un personaj important investeste in ceva ce aduce bucurie si stare de bine. Festivalurile sunt un bun prilej de a strange oameni dornici de socializare – baza oricaror relatii de viitor, in orice domeniu.
    Suna bine! Stiti cumva si in ce anume se concretizeaza investitia? Facilitati, activitati, etc.?

  2. Vedrbose Grunwaldt

    Investeste pe naiba. Cine e nebun sa ingroape atatia bani intr-un “festival”? Suma de 200.000 pare umflata bine de tot. Singurul cap de afis notabil pare trupa Cargo.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*