Stiri Brasov, Turism

Proiect de 26.500 de lei pentru amenajarea „Pieței Mici” a Brașovului, lângă Piața Sfatului. Ce alte zone din Centrul Istoric vor fi reamenajate

De mai bine de doi ani, edilii brașoveni au vehiculat ideea repunerii în valoare a piațetei existente lângă Piața Sfatului, respectiv cea din spatele imobilului cu numărul 27, care acum are un aspect inestetic și este folosită pe post de parcare. Recent, Primăria a atribuit un contract în valoare de 26.500 de lei firmei brașovene Global Proiect SRL pentru a contura proeictul tehnic în vederea reamenajării piațetei, dar și pentru redeschiderea accesului spre zona de promenadă de „După Ziduri”.

Primăria Brașov vrea să pună în valoare și această parcare improprie și să o transforme într-o „Piață Mică” a Brașovului, care să fie exclusiv pietonală și care să fie folosită pentru oragnizarea unor evenimente. În această curte se află și un fost turn de apărare al Cetății, care nu a fost pus însă în valoare și nici nu mai are vreo plăcuță care să amintească ceva despre el, începând să se degradeze, deși fața sa a fost refcăută.

Intenția municipalității este de a amenaja întreg Centrul Istoric în stil medieval și cu cât mai multe zone pietonale, iar această zonă era printre ultimele care nu făceau deloc cinste zonei istorice a orașului de la poalele Tâmpei.

Aceeași firmă ar mai urma să execute și proiectul tehnic pentru reamenajarea trotuarelor și carosabilului de pe străzile Apollonia Hirscher, Poarta Șchei și Castelului, zone care acum sunt asfaltate. Pentru acest proiect, edilii plătesc 29.000 de lei. O altă zonă care ar ruma să fie regândită și reamenajată cu piatră cubică este și cea dintre Liceul Unirea și Modarom, însă la licitația în vederea schițării proiectului preliminar nici una dintre ofertele depuse nu a fost conformă, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, astfel că procedura va fi reluată.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*