Imobiliare, Stiri Brasov

Primăria pune la bătaie aproape 6 milioane de lei pentru a actualiza Planul Urbanistic General al Brașovului

Primăria Brașov a lansat o licitație publică în vederea actualizării Planului Urbanistic General al Brașovului. Actualul PUG datează din 2011, iaredilii vor să impună reguli mai drastice de construire în special în anumite zone sensibile ale orașului. În conformitate cu anunțul de licitație, valoarea totală estimată cu TVA pentru realizarea acestei documentații este de 5,95 milioane de lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este data de 5 iulie. „Planul Urbanistic General actualizat va trebui să identifice zonele și subzonele spre care ar trebui direcționată dezvoltarea orașului și să prescrie indicatori urbanistici atractivi, în condițiile asigurării unei dezvoltări durabile pentru aceste zone. În același timp, trebuie prevăzute rezolvări clare pentru cât mai multe din situațiile speciale care apar în oraș. Scopul final al actualizării Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov este eliminarea situațiilor în care se folosește urbanismului derogatoriu. Mai mult, situația deosebită a teritoriului periurban al Municipiului Brașov, caracterizată de o rețea locală densă de așezări, impune o serie de studii și de detalieri specifice în cadrul Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov, care să valorifice această caracteristică privilegiată”, se precizează în caietul de sarcini aferent lictiației.

Astfel, reprezentanții Primăriei au precizat că în noul PUG vor fi modificați parametri precum regimul de înălțime sau distanța dintre clădiri. Una dintre zonele avute în vedere prin PUG este și zona dintre Șchei și Drumul Poienii, care a stârnit numeroase dispute anul trecut, după ce un proiect imobiliar a fost picătura care a umplut paharul în rândul societății civile. Noul PUG ar urma să fie realizat de către proiectantul care va avea cea mai bună ofertă în raportul preț-calitate în cel mult 36 de luni.

„Am încercat, împreună cu echipa Băncii Mondiale, să corelăm cât mai multe date, să preluăm cât mai multe detalii, propuneri, amănunte, sugestii, şi să ajungem într-o fază în care să putem lansa una dintre cele mai importante licitații pentru dezvoltarea orașului nostru în următorii 10 ani. Am ținut foarte mult ca acest caiet de sarcini, care stabilește obiectivele pentru proiectantul care va realiza actualizarea PUG-ului, sa aibă o forma care sa ne garanteze că, indiferent de cine va depune oferte si de cine va câștiga, vom avea cea mai buna varianta de dezvoltare a orașului, care să fie orientată pe creșterea calității vieții brașovenilor și pe continuarea dezvoltării economice”, a explicat primarul George Scripcaru.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*