Economic, Stiri Brasov

Guvernul a alocat 30 de milioane de euro pentru reabilitarea „Drumului rușinii” în următorii trei ani. Vor fi construite două poduri noi, iar patru vor fi reabilitate

Guvernul a aprobat, luni, o Hotărâre de Guvern prin care a decis alocarea a 145 milioane de lei (30,5 milioane de euro) pentru modernizarea drumului național DN 1S, km 0+000-km 23+830 din județul Braşov. Proiectul se va derula pe o periodă de trei ani, iar suprafaţa necesară de expropriat este estimată la 13,390 ha. Pe traseul DN 1S, care face legătura între Șercaia și Hoghiz, sunt proiectate lucrări pentru 6 structuri, din care 2 poduri vor fi noi şi 4 poduri vor fi reabilitate.

Guvernul a adoptat în 2014 hotărârea prin care DJ 104 Şercaia – Hoghiz, cunoscut drept „drumul ruşinii”, a fost clasat din drum judeţean în drum naţional, după ce autorităţile judeţene au făcut mai multe demersuri în acest sens.

Consiliul Judeţean Braşov a solicitat ca şoseaua, care se află într-o stare avansată de degradare de mai mulţi ani, să fie preluată de Compania de Drumuri, astfel ca lucrările de modernizare a acesteia să poată fi finanţate de Guvern. Conform hotărârii de Guvern adoptată miercurea aceasta, drumul a fost preluat şi dat în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor, trecut în domeniul public al statului, precum şi încadrat în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, „în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A., a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale”.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*