Stiri Brasov, Turism

Vrem sau nu vrem Cerbul de Aur? Comercianții se plâng că le strică afacerile, autoritățile văd partea bună a lucrurilor: „Vrem evenimente gen Untold, dar să nu facem nimic în schimb!”

Organizarea Festivalului Cerbul de Aur în Piața Sfatului stârnește noi nemulțumiri. Comercianții din zonă le-au cerut edililor brașoveni să mute organizarea evenimentului într-o altă locație, atât pentru că le-ar afecta afacerile, cât și pentru că ar crea probleme din punct de vedere turistic. „Organizare în Piața Sfatului nu este variante ideală. Solicităm respectuos să se ia o decizie în acest sens, după o dezbatere publică, prin care locuitorii Brașovului să fie chestionați cu privire la oportunitatea derulării evenimentului în Piața Sfatului. Anul trecut, au existat numeroase plângeri din partea clienților, chiar și unitățile de cazare din zonă au avut probleme și au primit review-uri negtive. Am lansat chiar și un sondaj online și locația considerată optimă de către brașoveni pentru derularea Festivalului este Stadionul Municipal, după care urmează Arena Liceuli Sportiv”, a explicat reprezentantul agenților economici din zona Pieței Sfatului.

Primarul George Scripcaru a explicat faptul că un astfel de eveniment nu poate fi organizat la o margine de oraș, iar în ceea ce privește utilizarea arenei fostului Liceu Sportiv, acest lucru nu este posibil, deoarece este o proprietate privată, iar proprietarul, Biserica Evanghelică, nu a agreat derularea unui astfel de eveniment în acest perimetru. Primarul a precizat însă că a discutat cu reprezentanții TVR să facă o simulare de proiect tehnic pentru amenajarea arenei, astfel încât să nu fie afectate acitivtățile economice sau turistice din zonă. Vom stabili împreună ceea ce este de făcut, toate detaliile, astfel încât să nu creeze probleme, astfel încât anvergura fest să fie redusă ca și detalii tehnice. „Unii ar vrea să nu facem nimic, dar să fie mulți clienție, să se ocupe altcineva de imagine și promovare și să fructifice doar partea comercială. Când organizezi un astfel de eveniment, sunt de luat în calcul și alte efecte. Dacă nu vrem, nu mai facem nimic la Brașov. De altfel, invocăm evenimente gen Untold de la Cluj, dar nu am vrea să se întâmple la noi, ca să nu fim deranjați. Și Untold creează o serie de consecințe pentru Cluj, dar orice eveniment de o mai mare anvergură ajută la promovarea orașului, atât în țară, cât mai ales în străinătate”, a subliniat primarul Brașovului.

Piața Sfatului, închisă turismului. Patronii de terase estimează pierderi de 1 milion de euro, pe perioada Cerbului

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

 1. Atata timp cat primaria nu limiteaza numarul decibelilor la un numar suportabil nu se poate accepta
  aceasta batjocura pe bani publici a hahalerelor teveriste !
  Eu sunt pasionat rocker, dar nici un festival decent din Vest nu le bubuie boxele in centrele oraselor, toate au loc in zonele marginase sau in zona unor parcuri mare, ceea ce Brasovul nu are !
  Mergeti la Cluj sa vedeti cum injura localnicii “Untold” si cum multi isi iau concedii exact pe perioada festivalului…
  Dar Scripi e invidios pe “cascavalul” incasat de Boc, atat !

 2. Asa cum spune si cel de mai sus, nu se compara, la Cluj acel festival nu se face in centrul orasului, afectand cladirile istorice de grad A.
  Poate fi gasita o solutie- alternativa legata de locatie. se poate chiar si in Poiana , unde a mai fost.
  Sa blochezi centrul orasului, cea mai frumoasa zona istorica din Brasov si poate chiar din Romania timp de 3 saptamani nu e in regula.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*