Imobiliare, Stiri Brasov

Amenajarea unei clinici medicale în Poiană de către cea mai bogată româncă, la faza de obținere a avizului final pentru PUZ

Începând de anul trecut, dezvoltarea din punct de vedere imobiliar a stațiunii Poiana Brașov a reintrat pe un trend ascedent, iar unul dintre proiectele de anvergură care ar urma să prindă contur este o clinică medicală și de recuperare. Investiția ar urma să fie derulată de către ButanGas Internațional, companie deținută de Veronica Guşă de Drăgan, care este cea mai bogată româncă după ce a moştenit una dintre cele mai mari companii pe distribuţia de gaz petrolier lichefiat din Sudul Europei.

În vederea realizării proiectului, compania a realizat un Plan Urbanistic Zonal care ar urma să fie dezbătut în ședința de Consiliu Local de joi și să primească avizul final, dacă aleșii vor fi de acord cu reglementările propuse, ținând cont că vecinii nu au avut obiecții față de acestea, în conformitate cu raportul de specialitate care stă la baza proiectului de hotărâre. PUZ-ul ar urma să aibă o valabilitate de 5 ani și reglementează din punct de vedere urbanistic zona Poienii Cristianului (aflată pe șoseaua dintre Poiană și Râșnov, în zona Cabanei Aviatorilor). Clinica este proiectată a avea și spații de cazare, iar în conformitate cu reglementările din PUZ, în vederea sigurării accesului spre noua clinică ar urma să fie amenajată și o nouă stradă, care va fi însă una privată. Documentația propune însă și o modernizare a drumului național în zona unde se creează accesul spre acest obiectiv.

Totodată, în vederea deversării apelor poluviale, deținătorii clinicii vor trebui să amenajeze o rețea de captare cu separatoare de nisip şi hidrocarburi petroliere, iar apoi să fie descărcată în pârâul Valea Sticlariei. Investiția va fi realizată pe chetuială proprie, ca de altfel și rețeaua de apă potabilă și canalizarea menajeră, care se vor racorda la magistralele existente în stațiune.

„Bogăția poate dispărea oricând, rămâne ce am dat altora”

Veronica Guşă de Drăgan consideră că bogăţia poate dispărea oricând, însă rămâne „ce am dat altora“ și tocmai de aceea a decis să investească și în domeniul medical, deținând deja Clinica Veroniki Life din București. Veroniki Holding a fost creat în 2010 de către Veronica Guşă de Drăgan, ca structură unică de coordonare a Grupului Drăgan, operativ din 1948, an în care Iosif Constantin Drăgan a constituit societatea Butan Gas. În 2008, Iosif Constantin Drăgan a încetat din viaţă şi a lăsat în urmă o avere estimată la 1,6 mld. dolari la acea vreme. În ultimii ani, Veroniki Holding a investit peste 400 de milioane de euro în Europa.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*