Economic, Stiri Brasov

Uzina care a produs tramvaiele „comuniste” din Brașov va fi modernizată

Primăria Capitalei a prevăzut în bugetul pe 2019 fonduri pentru modernizarea fabricii URAC, care anul viitor ar putea produce 2-3 tramvaie, spune Aura Răducu, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADITPBI).

În anii ’70, URAC a demarat producția modelului V3A. În perioada comunistă, a produs circa 600 de vagoane de tramvai V3A pentru Bucureşti şi alte oraşe din România, precum Braşov, Constanţa, Iaşi.

Fabrica URAC trebuie modernizată”, a spus Aura Răducu. Ea a precizat că în bugetul Primăriei Capitalei pentru acest an sunt prevăzute fonduri pentru modernizarea uzinei.

Aura Răducu mai estimează că URAC ar putea produce 2-3 tramvaie anul viitor.

Reprezentanta Asociației de transport public a dat aceste detalii despre URAC după ce un participant la conferință a întrebat de ce nu se impune la licitațiile din România ca mijloacele de transport în comun cumpărate să fie asamblate aici.

Ca și Societatea de Transport București (STB), Uzina de Reparaţii Atelierele Centrale (URAC) împlinește anul acesta 110 ani.

În anul 1909, în perimetrul în care astăzi îşi desfăşoară activitatea Uzina de Reparaţii „Atelierele Centrale” din cadrul Societatii de Transport Bucuresti STB SA, ia fiinţă Societatea de Tramvaie Bucureşti (STB).

La început, această societate utiliza pentru transportul călătorilor tramvaie fabricate în afara graniţelor ţării. Odată cu dezvoltarea reţelei de transport feroviar de suprafaţă în Bucureşti, în interiorul uzinei au debutat activităţile de modernizare a parcului aflat deja în exploatare, construcţie de vagoane-remorcă şi chiar asamblare de vagoane motoare.

În 2009, URAC a finalizat construcţia prototipului tramvaiului BUCUR LF-CC cu podea parţial coborâtă (60%).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*