Stiri Brasov, Timp liber

Șase concerte de muzică clasică, în bisericile fortificate din regiunea Haferland, în perioada 31 mai – 3 iunie

La începutul lunii iunie, în perioada 31 mai – 3 iunie, iubitorii de muzică clasică se pot bucura de concerte în cele mai frumoase biserici fortificate din regiunea Haferland, o zonă a tării noastre cu o importantă moștenire culturală.

Asociația Sonoro este cea care, împreună cu Fundația Michael Schmit, organizează prima ediția a SoNoRo Musikland, un festival de muzică de cameră dedicate tradițiilor, patrimoniului architectural și moștenirii culturale a zonei Haferland.Muzicieni renumiți din România, Franța, Germania, Belgia și Elveția vor susține șase concerte în bisericile fortificate din Criț, Meșendorf și Viscri, în Tanzplatz, piața mare din Meșendorf și la Cercul Militar Brașov.

„Am ales să transformăm Haferland în Musikland, cu un nou Festival SoNoRo! Inspirați de muzicalitatea profundă a acestui loc, a colinelor ce punctează ca un portative peisajul, freamătul pădurilor și zgomotul satelor, o adevărată simfonie rurală, pe care dorim să o omagiem aducând muzica marilor compozitori în acest colț de lume, să răsune în vechile biserici fortificate, în conace și palate sau în piața mare, să strângem în jurul nostru săteni și orășeni din toată lumea, pentru a celebra frumusețea naturii, arhitectura și tradițiile ale acestui ținut, prin cea mai frumoasă muzică ce a fost vreodată compusă, într-un festival al bucuriei: SoNoRo Musikland! SoNoRo Musikland este pentru noi o întâlnire între Festivalul SoNoRo, ce ajunge anul acesta la cea de-a XIV-a ediție, și turneul SoNoRo Conac, seria de concerte, lansată în 2013, ce a repus pe harta emoțională a țării noastre aproape 100 de conace, palate, castele și biserici fortificate. Am ales ca etimologia numelui noului festival SoNoRo – Musikland – să fie una germană, pentru a celebra moștenirea culturală a acestui loc încărcat de istoria și vechiile tradiții săsești”, declară muzicianul Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo, al turneului SoNoRo Conac și inițiatorul Festivalului SoNoRo Musikland.

Accesul la concertele festivalului este grauit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741190470. Mai multe informații despre programul complet al concertelor paote fi găsit pe http://musikland.sonoro.ro/.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*