Stiri Brasov, Timp liber

„Don Juan” dă tonul la comedie, la Brașov. Șapte zile de bună dispoziție, cu actori de renume și multe premiere, la Festivalul național Săptămâna Comediei

Săptămâna Comediei, festival național organizat de Asociația Culturală Fanzin și dedicat exclusiv pieselor de teatru ce se pretează abil descrierii de „comedie”, așa cum este ea înțeleasă, văzută și transmisă mai departe de către numeroși regizori de teatru, va debuta la Brașov, pe 3 iunie.

Timp de șapte zile, de la ora 19.00, fiecare zi este marcată de o piesă-eveniment, toate în premieră pentru brașoveni, de la Teatrul Act din București, Teatrul Nottara, Metropolis, Teatrul de Comedie, Avangardia sau ARCUB Bucuresti.

„Am încercat să aducem cele mai mari companii de teatru din țară, actori de renume. și comedii foarte bune. Se simte că facem acest eveniment de șapte ani, actorii chiar își doresc acum să fie prezenți la acest festival. Cu ocazia festivalului Săptămâna Comediei, mari nume ale teatrului român contemporan se vor afla la Brașov. Printre invitați se numără Marcel Iureş, Florin Piersic Jr., Oana Pellea, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu, Andrei Duban și mulți alții. S-au vândt deja foarte multe bilete, iar în trei-patru zile, câteva spectacole vor fi sold-out”, a precizat președintele Asociației Culturale Fanzin, Marian Gîlea.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni, 3 iunie cu piesa „Don Juan” a Teatrului de Comedie București. Un spectacol prin care marele seducător din Sevilla, DON JUAN, revine pe scena Teatrului de Comedie de data aceasta într-o varianta noua pe măsura vremurilor noastre, pusă în scenă de regizorii Andrei și Andreea Grosu, revizuindu-și tehnicile de cucerire și făcând noi victime în rândul spectatoarelor…

Teatrul Act revine la Brașov cu un alt spectacol de excepție: „Moș Nichifor” cu Marcel Iureș în rol principal. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.

Miercuri, 5 iunie, brașovenii sunt invitați la un spectacol Concert’n 3 cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu și Anca Hanu: „E un concert care pare mai mult muzică decât teatru, deși e mai mult teatru decât muzică”.

Teatrul Metropolis vine la Brașov cu piesa „Colivia cu nebune” de Jean Poiret: despre familii tradiționale, despre preconcepții, dar mai ales despre dragoste, în toate formele și culorile. Un spectacol care se joaca cu casa Închisa la fiecare reprezentație în București.

Teatrul Avangardia din București prezintă vineri, 7 iunie cea mai vizionată comedie frațuzească din ultimii 10 ani: ”TOC TOC”. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 13 ani în peste 20 de țări cu casa închisă. Deși a priori nu este o temă care să se asocieze cu râsul, dacă este abordată din perspectiva unui umor de calitate și de bun simț, spectacolul poate aduce o contribuție majoră la înțelegerea faptului că aceste tulburări sunt destul de des întâlnite în lumea reală.

Pentru prima dată în festivalul Săptămâna Comediei, ARCUB și Asociația GOONG București sunt prezenți cu piesa Frumos e în septembrie la Veneția, o comedie romantică cu Oana PELLEA și Mircea RUSU în rolurile principale.

Festivalul va fi închis de spectacolul „Vestul singuratic” a Teatrului Nottara din București. „Vestul Singuratic” este probabil cea mai bună piesă din repertoriul actual al Teatrului Nottara, iar Florin Piersic Jr a spus că a făcut rolul vieții lui în această producție, iar criticii îi dau dreptate. Florin Piersic a și fost nominilazat la categoria Cel mai bun actor in rol principal la Premiile UNITER pentru acest rol.

Un spectacol de neratat în regia lui Cristi Juncu, cu o distribuție de excepție (Florin Piersic Jr., Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu și Ioana Calotă) despre natura umană și despre viața omului, fără reguli, unde iubirea și iertarea își fac loc chiar și într-un capăt uitat de lume.

 

Biletele s-au pus în vânzare online pe www.biletebrasov.ro si la casieria Teatrului Sică Alexandrescu, Centrul Cultural Reduta, Sala Patria și Librăria Șt.O Iosif.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*