Stiri Brasov, Timp liber

Cursuri pentru copii despre ecosisteme acvatice și reacții chimice, începând de vineri, la Muzeul Pedagogic din Brașov

Muzeul Pedagogic desfășoară expoziții interactive temporare, aproximativ 4 expoziții pe an, cu teme din diferite domenii precum: fizica, chimie, biologie, matematica, arta etc. Ca activități complementare, fiecare expoziție va cuprinde ateliere care au rolul de a aprofunda anumite concepte prezentate în cadrul expoziției

Acesta este un spațiu care exploatează creativitatea, inventivitatea și imaginația în diferite domenii, unde se concep noi metode și instrumente de învățare care să vină în completarea ofertei educaționale tradiționale. Mai mult, dezvoltă un nou spațiu de petrecere a timpului liber într-un mod educativ pentru familiile din Brașov și nu numai.

 

MicroZoo2 – Ecosisteme acvatice

În acest sens, în fiecare vineri, începând cu 31 mai, ora 17.30, se va organiza un curs care și-a propus explorarea diferitelor tipuri de sisteme acvatice din Brașov și din imprejurimi, dar și descoperirea organismelor macro și microscopice. Copiii vor putea învăța care este rolul apei în susținerea vieții și care sunt caracteristicile generale ale ecosistemelor acvatice.

Cursul se desfășoară pe parcursul a 4 întâlniri de câte 90 de minute, implicând o taxă de 150 de lei care se va achita integral la prima sedință ce va avea loc la lacul Noua, punctul de întâlnire fiind debarcaderul.

Acesta va fi moderat de Mădălina Crișan, biolog specializat în ecologie și microbiologie clinică, având o activitate de voluntariat de peste 10 ani în proiecte pentru tineri și specialiști. Cursul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani.

 

150 de reacții chimice

În luna lunie, copiii vor avea posibilitatea de a experimenta, participând la un curs unde vor putea fi martorii reacțiilor chimice pe care le pot reproduce și acasă, acestea nefiind periculoase. Printre temele propuse se numără poluarea, determinarea amidonului, ce sunt aditivii alimentari și care este rolul acestora.

Cursul se va desfășura în fiecare miercuri a lunii iunie, de la ora 17.00 până la 18.15. Taxa de participare este de 150 de lei pentru toate cele 4 întâlniri și se va achita integral încă de la prima ședință. Gazda va fi Dorina Maria Stanciu, absolventă a Facultății de Știință și Ingigeria Materialelor, Specializarea Fizica – Chimie din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Pentru informații suplimentare apelați la numărul 0721028967.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*