Stiri Brasov, Timp liber

Ce pelicule vor rula la planetariul de la Zoo Brașov. Pentru achiziția acestora se vor plăti peste 170.000 de lei

În vederea deschiderii planetariului, pe lângă necesitatea angajării personalului specializat, mai este necesară și achiziția unor filme cu licență, care ar urma să ruleze. Pentru început, vor fi achiziționate patru filme, iar Zoo Brașov este dispusă să plătească 178.500 de lei cu tot cu TVA pentru a le achiziționa.

Planetariul din Braşov nu va fi dedicat în totalitate astronomiei, ci vor fi proiectate şi filme cu anumite zone de pe planeta noastră: jungla, savana sau adâncul oceanelor. La acestea se adaugă o serie de filme de desene animate educative pentru copii. Totodată, se vor putea viziona, în timp real, diverse fenomene astronomice.

Primele patru pelicule care vor putea fi urmărite la planetariu sunt: Dynamic Earth: Exploring Earth’s Climate Engine (Pământul dinamic: Explorând mecanismul climatic al Terrei), Solar Superstorms (Superfurtuni solare), Faster Than Light: The Dream of Interstellar Flight (Mai repede decât lumina: visul zborului interstelar) și The Zula Patrol: Down to Earth (Patrula Zula: Cu picioarele pe Pământ). Ofertele de la firmele care pot furniza aceste show-uri sunt așteptate până în data de 3 iunie.

Taxa de acces la planetariu va porni de la 10 lei și va ajunge la 25 de lei, biletul urmând să fie separat de cel de intrare în incinta parcului zoologic. Un bilet de intrare exclusiv la planetariu pentru un adult va fi de 25 de lei. Copiii, elevii, studenții și persoanele peste 65 de ani vor achita însă doar 15 lei. În cazul grupurilor organizate de elevi, formate din cel puțin 10 persoane, taxa de acces va fi și mai mică, respectiv de 10 lei.

Angajările, la final de lună

Deschiderea planetariului depinde însă și cât de repede se va face angajarea personalului specializat. Conducerea Zoo a decis să organizeze o licitație prin care să externalizeze acest serviciu unei firme care are specializare în domeniu, ofertele fiind așteptatea până pe 27 mai. În total, ar urma să fie angajați trei operatori, dar și o casieră, iar valoarea contractului care va fi încheiat cu firma este de 175.000 de lei, urmând să fie valabil pe o perioadă de un an.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Planetariul de la Zoo se va deschide pentru public cel târziu la jumătatea lunii iunie. Care sunt peliculele care vor rula - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*