Economic, Stiri Brasov

Un contabil-șef câștigă între 1.300 și 3.000 de euro net pe lună

Un contabil-şef în România poate câştiga între 1.300 şi 3.000 de euro net pe lună, în funcţie de industrie, companie şi de dimensiunea acesteia, arată datele firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resources & Services, parte a Work Service Group.

„Pentru poziţia de contabil-şef, vedem variaţii destul de mari între salariile oferite angajaţilor din companii mici sau medii şi mari, dar şi între pachetele oferite celor din companiile româneşti antreprenoriale şi cele multinaţionale, diferenţe care vin la pachet şi cu responsabilităţi diferite şi cerinţe diferite în ceea ce priveşte expertiza şi competenţele candidatului. De exemplu, un contabil-şef într-o fabrică din ţară câştigă 7.000 lei net (1.500 de euro net – n.red.) pe lună, în timp ce un contabil-şef într-o companie mare, multinaţională, într-unul din oraşele de top din România ajunge la 13.000 de lei net (2.700 de euro net – n. red.) pe lună“, a explicat Sorina Donisa, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resources & Services, parte a Work Service Group.

De regulă, cei care ocupă funcţia de contabil-şef au studii superioare finalizate în domeniul economic, vorbesc limba engleză la nivel avansat, deţin o certificare CECCAR (Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România) şi au o experinţă de câţiva ani pe o poziţie similară sau în companiile de audit şi consultanţă fiscală.

Totodată, contabilii-şefi au experienţă în managementul echipelor cu niveluri de senioritate şi expertiză diverse şi au cunoştinţe avansate de contabilitate, fiscalitate şi taxe aferente legislaţiei din România.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*