Economic, Stiri Brasov

Salariul mediu net din Brașov, cu 175 de lei mai mic decât media națională

Câştigul salarial mediu nominal net la nivelul județului Brașov a fost în luna martie 2019 la nivelul judeţului Braşov de 2.902 lei, mai mare cu 140 lei (5,1%) faţă de luna precedentă şi mai mare cu 280 lei (+10,7%) comparativ cu luna corespunzatoare a anului anterior. La Brașov, salariul mediu net este cu 173 de lei mai mic decât la nivel național, arată datele Direcției Județene de Statistică Brașov.

Câştiguri salariale peste media judeţului sau înregistrat în industrie  şi construcţii (2.990lei), în timp ce sub media amintită s-au clasat câștigurile din agricultură, silvicultură şi pescuit (2.224 lei) şi servicii (2.860 lei).

Numărul salariaților din județ a urcat la finele lunii martie la 192.952 de persoane, cu 794 de persoane mai mult decât la finele lunii februarie și cu 3.892 de persoane față de martie 2018.

Braşovul se menţine pe locul al patrulea din  ţară, dacă  luăm în considerare numărul total al salariaţilor, după Bucureşti şi judeţele Cluj şi Timiş.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*