Social, Stiri Brasov

Jumătate din fondurile alocate programului Rabla pentru electrocasnice s-au epuizat în câteva ore

Potrivit datelor postate în timp real pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, jumătate din bugetul alocat în acest an programului Rabla pentru electrocasnice, în valoare totală de 40 de milioane de lei, s-a epuizat în trei ore și jumătate de la debutul sesiunii de înscriere.

Peste jumătate din bugetul total, de 20 de milioane de lei la vremea respectivă, alocat ediției anterioare a programului, lansată pe data de 19 decembrie, s-a epuizat în primele două zile de la demararea înscrierilor.

Conform datelor postate pe pagina de facebook a Ministerului Mediului, până la ora 13.00 au fost reverzate 55.578 de vouchere, dintre care 24.853 pentru televizoare, 10.830 pentru aparate frigorifice, 9.959 pentru mașini de spălat rufe, 5.094 pentru mașini de spălat vase și 4.842 pentru aparate de aer condiționat.

“Programul are un succes uriaş! În primele trei ore de la lansare, au fost deja rezervate vouchere care reprezintă aproape întreg bugetul ediţiei de anul trecut (20 de milioane de lei, la ediţia anterioară n.r.). Aceste rezultate m-au convins să dispun crearea unei linii dedicate şi instituţiilor publice. Deşeurile de echipamente electrice şi electronice trebuie să ajungă la reciclat, nu să zacă prin subsoluri!”, a scris ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, pe pagina de socializare.

Ediţia a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice a devenit accesibilă pentru orice persoană fizică, începând de vineri, 24 mai, de la ora 10:00. Înscrierile s-au putut face online în aplicaţia AFM postată pe site-ul instituţiei.

Începând de mâine, brașovenii se pot înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice. Vor primi 400 de lei pe o mașină de spălat rufe

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*