Social, Stiri Brasov

700 de milioane de lei, transferaţi în fondul de mediu pentru restituirea taxei auto până la finele lunii mai

Joi, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că 700 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului vor fi transferați în cel de mediu pentru ca cei care au depus cereri de restituire a taxei auto până la 31 august 2018 să poată beneficia de restituirea acesteia până la sfârșitul lunii mai.

Ministrul Eugen Teodorovici a declarat joi, la Bistrița, că până la finalul lunii mai, ANAF trebuie să plătească sumele aferente taxei auto. În cazul în care situația nu va fi rezolvată, acesta amenintă cu demiteri, iar până la finalul lunii mai, țoți cei care au plătit aceste taxe trebuie sp aibă banii în cont.

„Am spus foarte clar că până la final de aprilie toate deciziile de impunere care mai sunt încă de emis de către ANAF trebuie să se emită. Dacă nu se emit aceste decizii, acele persoane pleacă din funcţii, oricine ar fi, pleacă din funcţii. Acesta este primul pas. Al doilea pas este simplificarea modului în care trebuie să plătim omului acea sumă. Din păcate astăzi mai este o aşa, o întreagă birocraţie pe acest subiect şi la fel, am spus clar: ANAF-ul trebuie să se dea peste cap, eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori dacă este cazul, până la final de mai să plătească sumele aferente acestei taxe. Acum suntem în luna aprilie, iar până la final de mai trebuie să se găsească orice fel de soluţie, plata sumelor pe care noi le asigurăm de la buget, iar dânşii trebuie să plătească şi să îmi spună ce trebuie să modificăm legal ca să facem acest pas şi să plătească contribuabililor acea sumă şi apoi să stea să facă verificarea cu ce are de dat eventual acea persoană către stat. Pentru că statul a luat banii contribuabililor, i-a luat cu două mâini şi acum stă, din păcate, pentru contribuabil, statul să verifice: ia să vedem ai tu cumva datorii la stat? Că poate la acea vreme când se am luat taxa poate că nu aveai”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici, conform mediafax.ro.

Acesta a susținut că există banii pentru plata sumelor de bani din taxa auto, iar singurele persoane care nu îi vor primi sunt cei a căror situație nu este foarte clară, ANAF solicitând lămuriri suplimentare.

„Oamenii trebuie să îşi primească banii înapoi. Până la sfârşitul lunii mai anul acesta trebuie să îi primească. Avem şi excepţii, sunt cazuri în care există neclarităţi legate de partea de proprietate. Sunt câteva chestiuni pentru care ANAF-ul a cerut câteva clarificări, dar pentru tot ce este clar şi există decizie de impunere se plăteşte”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Mai sunt cate zile pana se incheie luna mai,cand au timp sa returneze toate taxele?Ne duce cu vorba suntem satui de minciuni.De ce in alte judete s-au dat banii iar in altele iar in alte judete nici nu au avut fonduri la ANAF.Cu ce sa se dea cei de la Anaf peste cap daca nu li sa trinis fonduri?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*